Allmänning

Hur stor kruka fikus?

Hur stor kruka fikus?

Plantera om din fiolfikus En större kruka ger plantan möjlighet att också växa sig större. Det brukar vara lagom att gå upp ungefär 5 cm i krukstorlek.

Hur vattnar man en fikus?

Vattnas då jorden nästan torkat upp, ungefär en gång i veckan under sommaren och två gånger i veckan under vintern. Duscha bladen regelbundet.

Var trivs Benjaminfikus?

Trivs i värme och fuktig luft, aldrig under normal rumstemperatur. Håll bladen rena och duscha dem då och då. Kan beskäras på våren. Flerårig och lättskött.

Hur hårt kan man beskära en Benjaminfikus?

Den kallas ibland för gummiväxt eftersom den innehåller en vit växtsaft. Om det vill sig illa kan den förblöda om man beskär för hårt. Vänta dock till våren med beskärningen. Den görs då så försiktigt som möjligt, för att ge plantan mindre omfång och kanske vackrare form.

Hur planterar man om benjaminfikus?

När man kommer hem med en sprillans ny fikus är det första skötselmomentet att plantera om den. Genom att förse växten med ny och näringsrik jord ser man till att den står i en bra miljö tills nästa omplantering. Vanlig blomjord funkar toppen.

Kan Benjaminfikus stå ute?

Men en benjaminfikus som normalt står inomhus bör man nog sakta vänja vid det starka solljuset om den ska placeras ute över sommaren. Fikusen tål definitivt sol, glöm inte att vänja den vid solen först, den gillar däremot inte kyla.

Kan man klippa ner en benjaminfikus?

den bästa tiden att beskära är på våren efter vintervilan. då klipper du tillbaka dom spretiga grenarna till hälften. om du sedan tittar på plantan så ser du om helhetsintrycket ser bra ut.

Hur beskär jag en fikus?

För att beskära Ficus elastica ordentligt, skär varje stam ovanför en knut. För en större Ficus kan du också nypa toppen av stjälkarna. När växten fortfarande är ung kan du knyta stjälkarna mellan tummen och pekfingret omedelbart med en välgrenad växt. Huvudstången kan också klämmas.

Share this post