Blogga

Varfor har jag ingen livslust?

Varför har jag ingen livslust?

Vid nedstämdhet gäller det att ”göra fast man inte har lust”, inte sitta hemma och vänta på lusten, aktivitet i sig skapar intresse och lust. Det är också superviktigt med mat, sömn och fysisk aktivitet. Just träning är som ”medicin” vid depression.

Hur blir man mindre naiv?

Det kan vara tufft att inse att man faktiskt inte kan påverka det som en gång varit och anklaga sig själv för att ha varit för dum, för naiv eller för lättlurad och för att ha slösat bort så mycket tid på något som bara blev fel. Öva på att fokusera på det som du kan påverkar istället – framtiden.

Vad ska man göra när man känner sig värdelös?

Några förslag på vad du kan göra för att minska dina negativa tankar om dig själv:

  • Försök vara snällare mot dig själv.
  • Tro inte på allt du tänker.
  • Fokusera på positiva saker.
  • Jämför dig inte med andra.
  • Ställ inte för höga krav på dig själv.

Vad ska man göra om man inte har någon livslust?

Att prata med någon är det viktigaste. Om man har varit nedstämd och deprimerad länge, kan man ibland behöva medicin för att ens orka prata med någon. Men det finns några grundläggande saker som du kan göra själv. Som att äta bra och nyttigt, normala portioner och regelbundet.

När man har tappat livslusten?

Det kan vara något känslomässigt, något du behöver men saknar. Det kan också vara något i kroppen som är i obalans. Ibland kan man känna så här utan att man själv riktigt förstår varför. Man kan behöva hjälp av någon annan att hitta vad det är.

När livet inte blir som man vill?

Det är så lätt att ta saker man älskar för givna. Så lätt att tro att allt blir bra, att det blir som man tänker sig. Men det är samtidigt nödvändigt att ta det för givet, om man inte vill förgås av oro och ångest.

När livet inte går som man vill?

Vilsenhet och stress hänger ihop. Att inte veta vad man vill leder ofta till inre stress och oro, eftersom man känner sig vilsen och gör sina val utifrån vad man tror andra förväntar sig av en. Människor som känner sig vilsna upplever att tankarna snurrar och att de har svårt att sortera dessa tankar i huvudet.

När man känner sig misslyckad?

Du har rätt att må bra för din egen skull, oavsett vad andra tycker om dig och vad andra gör. Försök ta för dig av livet. På ditt sätt utifrån dina förutsättningar. Och du, ditt liv, dina förmågor, tankar och idéer kan ha stor betydelse för andra.

Share this post