Allmänning

Hur mycket kostar det att kastrera en ratta?

Hur mycket kostar det att kastrera en råtta?

Prislista – Övriga djur

Prislista – Övriga djur
Bokad tid 45 min 780 kr
Fråga gärna hur lång tid vi har bokat till dig och ditt djur.
Kastration råtta/marsvin, hane 1800 kr
Kastration råtta/marsvin, hona 2420 kr

Vad kostar det att kastrera en kanin 2021?

Priset varierar mellan olika kliniker (ca. 500-1000 kr) så det bästa är att ringa till den klinik du tänkt använda dig av och höra med dom.

Vad kostar kastrering marsvin?

Både honor och hanar kan kastreras, men du behöver givetvis bara kastrera ett av könen för att hindra dina husdjur från att ge dig massvis med marsvinsbebisar. Kastreringskostnader varierar, men ligger oftast någonstans mellan 500 och 1000kr per marsvin.

Kan man kastrera en hamster?

I dagsläget är det fortfarande relativt ovanligt med kastrering små gnagare. Mest förekommande är kastration av hanmarsvin och hanråttor. Ibland händer det dock att vi även får in hamster, chinchilla, degu och flygpungekorre för kastrering.

I vilken ålder ska man kastrera en hingst?

Hingsten kan kastreras från ca 10 månaders ålder och det finns egentligen inte någon övre åldersgräns.

När ska man kastrera en hingst?

Kastration är ett av de vanligaste kirurgiska ingreppen på hästar. De flesta hästar kastreras vid 1-2 års ålder, innan de utvecklat ett uttalat hingstbeteende. Även äldre hästar kastreras ibland. Besvärliga hingstar, äldre hingstar och hingstar med vida kanaler till pungen kastreras bäst sövda under narkos.

När är det försent att kastrera en kanin?

Man kan ofta utföra kastrationen redan från ca 4 månaders ålder. Vi brukar dock rekommendera att vänta till ca 6 månader för att kaninen ska orka med narkos och konvalescens på bästa sätt. Hittills har det inte varit lika vanligt att kastrera hondjur.

Måste man kastrera han marsvin?

Att låta kastrera marsvin handlar inte bara om att ta bort risken att få oönskade ungar. Det ger också flera andra fördelar för både hanar och honor. Minskad risk för många sjukdomar är det viktigaste skälet, särskilt för honorna.

När ska man kastrera ett marsvin?

Marsvinshannar blir könsmogna från ca 3 veckors ålder och kan kastreras från 4 månaders ålder. Man bör hålla hanen separerad från honor i ca 4 veckor efter operationen, då hanen i denna period kan göra honan dräktig.

Share this post