Blogga

Far inte bort smuts pa bilen?

Får inte bort smuts på bilen?

Ett av de krångligare ställena att komma åt på bilen är ofta fäljarna. Men fuska inte här, smuts som lämnas kvar biter sig oftast fast och blir bara svårare att få bort med tidn. Ett bra sätt att komma åt är att använda en bra fälgtvätt och diskborste.

Måste man vaxa bilen efter avfettning?

Vaxa bilen regelbundet Förutom att bilen blir snygg att titta på så blir den enklare att tvätta och du behöver inte använda några ”elaka” rengöringsmedel. Om man lägger på avfettningsmedel på bilen och gnuggar med en svamp försvinner mycket av vaxlagret på lacken. Även så kallad supertvätt tar bort vaxet.

Vad löser Kallavfettning?

Kallavfettning ska aldrig spädas med vatten. Den fungerar inte effektivt på våta ytor, utan se till att fordonet är torrt innan du applicerar avfettningen. Kallavfettning löser petroleumsmuts såsom motorolja, fettfläckar, asfaltsstänk, tjära, vägsalt och även tuggummi.

Hur tar man bort Asfaltsprickar?

Vanlig avfettning o svamp, funkar sådär. ”Asfalts” – borttagning o svamp,, lite bättre. Lack rengöring,, ja men det blir ett himla gnuggande, och det känns som att man måste polera ”hårt” för att få bort alla prickar. Här om dagen provade jag att ta lite Sonax flytande hårdvax, det löste upp skiten väldigt lätt.

Hur får man bort svarta prickar på bilen?

Du kan ta bort rester från både tjära (de svarta prickarna) och vägdamm (ojämnheterna) i en och samma procedur, men det är inte att rekommendera. Genom att använda en clay-bar eller clay-trasa efter att du har tvättat bilen grundligt får du bort allt med clay.

Är det dåligt att tvätta bilen på vintern?

Du vet nu att smuts som får sitta kvar på lacken skadar den, men den binder också fukt. Detta kan på sikt leda till att plåten korroderar, det vill säga att du får rostskador på bilen. Förutsatt att du inte gillar den mer antika looken är detta alltså en ypperlig anledning till varför du ska tvätta din bil på vintern.

Vad är Superavfettning?

Mikroavfettning eller superavfettning är helt enkelt en kombination av alkalisk avfettning och kallavfettning, där du får effekten av båda medlen i ett. Som med de flesta ”allt i ett”-lösningar blir effekten inte densamma som ifall du skulle använda två separata medel.

Hur kan man ta bort asfalt på kläderna?

Asfalt och tjära Löses med Lacknafta. Tvätta plagget omgående efter det att lacknaftan torkat. Man kan också arbeta in smör, matolja, äggula eller vaselin. Tvätta sedan med tvåltvättmedel och varmt vatten.

Share this post