Frågor

Kan man ha tva Hankaniner i samma bur?

Kan man ha två Hankaniner i samma bur?

Det går att ha två honor eller två kastrerade hanar tillsammans. Det går också oftast bra med en kastrerad hane och en hona. Det är inget bra alternativ att ha två olika arter tillsammans, de har inte samma ”språk”.

Kan man sätta ihop två kaniner?

När du introducerar kaninerna för varandra ska du ta in kaninerna samtidigt, om möjligt, till det neutrala utrymmet. Det första mötet bör i vissa fall bara pågå i två till tre minuter och målet är att kaninerna ska vänja sig vid att vara på samma ställe, men utan att röra varandra.

Kan man ha två kastrerade hankatter tillsammans?

Du behöver ha tålamod Viktigt att tänka på då är att det kan ta dagar, veckor och ibland till och med månader innan det blir bra igen. Ibland blir det aldrig som innan men med tålamod från din sida kan katterna med tiden lära sig att leva tillsammans. För katterna är det viktigt att den känner sig trygga i sitt revir.

Vad gör man om kaniner bråkar?

Om din kanin försöker bita dig när du sträcker in handen i buren eller gården är det troligt att de försöker försvara sig och att beteendet är territoriellt eftersom kaniner har revir. Den andra vanliga anledningen till att dina kaniner är aggressiva är när de bråkar med varandra och leken spårar ur till ett slagsmål.

Det går inte att ha två okastrerade hanar tillsammans eftersom de då slåss och kan skada varandra allvarligt. En okastrerad hankanin kan bli mycket aggresiv mot en annan individ, oavsett art, som den inte kan para sig med eller upplever som en konkurrent. Det går att ha två honor eller två kastrerade hanar tillsammans.

Måste kaniner vara två?

Du bör helst hålla kaniner i par eller i grupp för att tillgodose deras behov av social kontakt. Könsmogna hanar som inte är kastrerade bör däremot inte hållas tillsammans.

Kan två kastrerade hanar bo tillsammans?

Två okastrerade hanar går oftast inte ihop, utan då rekommenderas kastrering av båda. Man bör hålla hanen separerad från honor i ca 4-6 veckor efter operationen, då hanen i denna period kan göra honan dräktig. Att sätta ihop två individer efter kastrering bör ske över tid, även om de gått ihop förut.

Kan man ha 2 Kaninhonor?

Nej, de kan skada varandra oerhört allvarligt och även om det finns hanar som klarar att leva tillsammans så är det väldigt ovanligt.

Share this post