Blogga

Hur mycket mat ska en majsorm ha?

Hur mycket mat ska en majsorm ha?

En majsorm äter främst råttor och möss. Beroende på ormens storlek kan det vara värt att tänka över hur stor utav en råtta eller mus man ger den. Eftersom en orm i fångenskap äter c:a en gång i veckan, så ska maten räcka men samtidigt bli för mycket att smälta för den.

Vad behöver en majsorm?

Många reptiler kräver uv-ljus men till majsormar räcker det med en vanlig ljusramp men det skadar inte med uv-ljus heller. Majsormen är dagaktiv men brukar bli aktiv när terrariet släcks på kvällen (av egen erfarenhet), jag brukar försöka mata mina ormar när terrariet släcks och de ger sig ut på jakt i terrariet.

Vad behövs till en orm?

En fuktighetslåda är ett bra sätt att tillföra den fuktighet som krävs för ormens välbefinnande, utan att behöva hålla hela terrariet fuktig. Lådan konstrueras av: En lagom stor plastlåda med lock. Lådan ska vara så stor att ormen kan ta sig in i och vända sig i lådan, men annars vara ganska trång.

Kan höns äta matrester?

Goda matrester Höns är allätare, det slinker ner både gräs och mask om de letar mat själva. Därför uppskattar de våra tillagade matrester. Grönsaker och fisk går bra. Köttrester får man inte ge till höns av smittspridningsskäl.

Hur ofta mata majsorm?

En ung majsorm bör äta var 3-4:e dag som riktigt ung och runt var 7-10:e dag när den är ca året gammal. En vuxen orm kan äta ungefär var 14:e dag. Använd en fodertång när du matar ormen så att du inte blir biten, ormar ser mycket dåligt och kan lätt ta fel på dig och maten.

Kan hönor äta sallad?

Leriga vattenpölar är tydligen mums också. Till vintern får jag ta och handla lite sallad åt dem så att de får i sig grönt, och det kommer säkert att vara långa månader när hönsen inte kan picka i sig grönt naturligt från naturen.

Hur ofta ska man mata sin orm?

Unga, växande ormar kan normalt sett utfodras 1-2 gånger i veckan medan en stor fullvuxen orm bara behöver mat varje eller varannan månad.

Hur stor kan en majsorm bli?

Nykläckta majsormar är mellan 20 och 30 cm långa, men vid vuxen ålder mäter de vanligtvis cirka 0,9-1,5 meter.

Share this post