Blogga

Hur ser stjarntecknet lejonet ut?

Hur ser stjärntecknet lejonet ut?

Lejonet är noga med att lyfta andra, tycker om nästan alla och belyser alltid deras starkaste sidor. Den som får sola sig i glansen känner sig utvald och speciell. Trots att Lejonet onekligen tar upp en hel del utrymme och både hörs och syns mycket så upplever de flesta i Lejonets närhet att deras självkänsla stärks.

Vad betyder det att vara lejon?

Lejonet är den stolta, starka ledargestalten. Lejonet symboliserar makt, kunglighet och dominans. De är passionerade, romantiska och älskar att bli bortskämda. Lejonet har också en stor förmåga att ta hand om sina nära och kära.

Hur stark är ett lejon?

Unga lejon börjar vid tre månaders ålder att jaga tillsammans med sin mor. Först efter två år kan de jaga självständigt. Vid jakten uppnår lejon en hastighet upp till 60 km/h men de är inte så uthålliga. Därför smyger lejon oftast fram till bytet för att öka sina chanser.

När är stjärntecknet lejon född?

–23.08. Människor födda i Lejonets tecken drar gärna blickarna till sig med stor charm och karisma, eftersom bekräftelse och uppskattning är mycket viktiga för dem. Men de tänker inte bara på sig själva utan är även generösa gentemot andra.

Vem passar bäst med lejonet?

Kräftan ihop med Lejonet fungerar alldeles utmärkt. Lejonet får den uppmärksamhet han eller hon vill ha, kräftan får någon ståtlig och på sitt vis ganska tafatt att vårda. Lejonet är generöst med ömhetsbevis och överöser kräftan med sin kärlek, något som verkligen uppskattas av den osäkra och känsliga kräftan.

Vad är lejon rädda för?

Lejon jagar mest zebror, bufflar och antiloper. Men ibland kan de också jaga noshörningar och elefanters ungar, eller fåglar och reptiler. När bytet är fångat är det hanarna som äter först, sen honorna och sist ungarna.

När är man född om man är Leo?

Lejonet, eller ”leo” på engelska och latin, är född mellan den 23 juli och den 22 augusti, mittemellan kräftans och jungfruns stjärntecken.

Share this post