Blogga

Vad kostar sommarkollo?

Vad kostar sommarkollo?

Vad kostar kollo? Beroende på om man bor i Stockholm eller Nacka så kostar det lite olika, men kostnaden för kollo varierar beroende på familjens inkomst. Om man bor i Stockholm kostar kollo mellan 0-370 kr per dag, och om man bor i Nacka kostar det mellan 0-350 kr per dag.

Hur gammal måste man vara för kollo?

Om personalen är väldigt ung, under 20 år, ska man se upp. På ett specialkollo kan några års erfarenheter vara värdefulla. Ofta är det inte heller något större problem att hitta erfaren och engagerad personal, eftersom många lockas av att jobba på kollo några veckor varje sommar.

Är kollo gratis?

Alla kollon är gratis men antalet platser är begränsat där familjer med begränsade resurser prioriteras. Vår målsättning långsiktigt är att alla deltagare i våra barn- och ungdomsverksamheter ska kunna erbjudas kollo en gång per år.

Vad är LSS kollo?

Att vistas på kollo innebär miljöombyte, roliga friluftsaktiviteter och social samvaro med andra. För föräldrar, syskon och andra anhöriga ger det en avlastning i vardagen. Tillsammans med personalen formar kollodeltagarna verksamheten utifrån de egna önskemålen och behoven.

Vad ska man packa till kollo?

Till kollo är det bra med praktiska och oömma kläder. Märk alla kläder och saker med barnets namn. Packa ner allt i en väska eller bag och märk väskan med kollogårdens namn. På kollo har vi begränsade tvättmöjligheter så packa ner ombyte så det räcker för hela perioden.

Får man ha mobil på kollo?

Alla deltagare som vill får ha med sig mobiltelefon till kollogården. Mobiltelefonen kommer att samlas in av ledarna vid samlingen innan avfärd till kollogården. Mobiltelefonen ska vara fullt laddad och avstängd.

Vad kostar det att åka på kollo?

Avgift per barn och dag

Hushållets sammanlagda Antal barn Antal barn
20 001 – 30 000 kr 120 kr 72 kr
30 001 – 42 000 kr 250 kr 150 kr
42 001 – 52 000 kr 350 kr 200 kr
52 001 kr – 370 kr 210 kr

Share this post