Populära

Kan man ha vaxtvark i knana?

Kan man ha växtvärk i knäna?

Symtomen kan variera mycket. Typiskt är att barnet klagar över smärtor i lårens framsida, runt knän eller i underben, särskilt i vila, i synnerhet på kvällar och nätter. Smärtan kan få barnet att vakna nattetid. Smärtorna sitter ofta i båda benen eller varierar från sida till sida.

Hur känns en blodpropp i benet?

Ena vaden eller benet svullnar och blir varmare. Ibland uppstår även rodnad eller annan missfärgning. Vaden kan vara öm och spänd om du klämmer på den. Du kan få värk i benet, vaden eller i sällsynta fall i hålfoten, framför allt när du går och använder vadmuskeln.

Har du ont i benen när du vilar?

Det är också vanligt att musklerna känns stela och svaga. Smärta när du vilar är tecken på att sjukdomen förvärrats. Blodflödet i benen är sämre om du har ont i underbenen eller fötterna även när du vilar, särskilt när du ligger ner. Det är ett tecken på att sjukdomen har förvärrats.

Varför har du ont på framsidan av underbenet?

En av de vanligaste anledningarna som vi stöter på i vårt arbete är att patienter kommer till oss med ont på framsidan av underbenet. Ofta har smärtan uppkommit efter att patienten har sprungit eller gått mer än vanligt. Om du har en sådan smärta har du troligtvis belastat dina ben mer än vanligt och då fått en överbelastningsskada.

Varför får du kärlkramp i benen?

Om du har kärlkramp i benen kan det göra ont i benen när du anstränger dem, till exempel går en kortare sträcka. Det beror på att blodet har svårt att passera till muskelcellerna. Rökning är den vanligaste orsaken till att du får kärlkramp i benen.

Följande symtom är vanliga vid växtvärk: Det gör ont i låren, underbenen eller runt knäna. Det gör ont på kvällen eller natten. Det gör oftast ont i båda benen, men det kan variera från sida till sida.

Share this post