Trendig

Hur mycket tjanar man om man jobbar deltid?

Hur mycket tjänar man om man jobbar deltid?

Den lön du har påverkar hur mycket som sätts av till din pension. Jobbar du deltid minskar inbetalningen till din allmänna pension. Undantaget är om du även efter att ha gått ner i arbetstid har en månadslön på mer än 47 717 (2022) kronor i månaden (motsvarande 8,07 inkomstbasbelopp per år).

Hur mycket skatt på halvtid?

Om du arbetar deltid och har en låg inkomst som inte överstiger 20 431 kronor om året behöver du inte betala skatt.

Hur mycket förlorar man på att gå ner i arbetstid?

Hur mycket pensionen påverkas av att gå ner i tid åren innan du går i pension beror på vilken slags pension det gäller och vilket tjänstepensionsavtal du tillhör. På ett ungefär kan man säga att den totala pensionen minskar med cirka fyra till åtta procent om du jobbar halvtid under fyra års tid före pensionering.

Hur mycket förlorar jag på att jobba 80 procent?

Genom att jobba 80 procent kan du få mer frihet att göra det du vill, såsom egna intressen, projekt, träning, och umgås med vänner och familj. Nackdelarna är däremot att det ger mindre pengar i plånboken och att det kan påverka din pension längre fram.

Hur många timmar är 50%?

Du skriver att det står på ditt anställningsavtal att du arbetar 50 procent. En halvtidstjänst inom Detaljhandelsavtalet i dag är 50 procent av 38,25 timmar i genomsnitt per vecka. Det betyder att din veckoarbetstid är: 50 procent av 38,25 = 19,13 timmar i genomsnitt per vecka.

Hur mycket tjänar jag om jag jobbar 50?

Formeln innebär att du får lön som motsvarar den andel av månaden som du jobbat. Om du jobbar halva månaden får du halva månadslönen. Du får en fjärdedel av månadslönen om du jobbat en fjärdedel av månaden.

Hur mycket lön får man om man jobbar 75%?

Exempel. Om vi tänker oss en person som tjänar 25 000 kronor per månad när den jobbar heltid. Så går den här personen ner och jobbar 75 procent, då tjänar den istället 18 750 kronor per månad. Personen förlorar då 1 356 kronor per månad i avsättning till pension.

Får jag jobba 80%?

Vision har i sitt kollektivavtal med Svenska kyrkan förhandlat fram möjligheten att trappa ner arbetstiden för äldre personal. Modellen kallas för 80-90-100. Modellen innebär att anställda som har fyllt 62 år kan få gå ner till 80 procents arbetstid men behålla 90 procent av lönen under de sista tre åren på jobbet.

Hur många timmar är 80% av heltid?

Gränsen för 80 procents arbetstid är 129 timmar (7,5 x 21,5 x 0,8), varmed betalningen av jämkad dagpenning inte hindras av att gränsen för arbetstid överskrids. Samma lön betalas ut under en särskild jämkningsperiod på två veckor.

Hur många dagar är 80 procent?

Arbetar du deltid, till exempel 80 procent, men fördelat över 5 dagar per vecka, så påverkas inte antalet semesterdagar som du har rätt till (vanligen 25 dagar). Arbetar man deltid eller oregelbundet är det vanligt att man inte alltid arbetar fem dagar i veckan, utan kanske endast tre eller fyra dagar.

Share this post