Allmänning

Kan barn dricka vatskeersattning?

Kan barn dricka vätskeersättning?

Du eller ett barn kan behöva få vätskeersättning om kroppen förlorar mycket vätska, till exempel vid diarré eller stora kräkningar. Vätskeersättning är en speciell salt- och sockerlösning. Det är det bästa vuxna och barn kan dricka för att återställa vätskebalansen.

Har inte kissat på 2 dagar?

Drick mer när det är varmt för att minska risken för uttorkning. Var uppmärksam på om du kissar mindre än vanligt, eftersom det är ett tecken på att du behöver dricka mer. Kroppen behöver vänja sig gradvis vid värme, och brukar ha anpassat sig efter ungefär en vecka i varmt klimat.

Hur mycket vätska behöver spädbarn?

Så mycket vätska behöver barn

Barnets vikt Mängd vätska som barnet behöver per dygn
Cirka 10 kilo 1 liter
Cirka 15 kilo 1,25 liter
Cirka 20 kilo 1,5 liter
Cirka 40 kilo Cirka 2 liter

Hur mycket vätskeersättning kan man ge barn?

Dygn 1: Ge Semper Vätskeersättning de första 4-8 timmarna, ca ½ dl/kg kroppsvikt. Vid kräkningar mata teskedsvis. Fortsätt därefter med barnets egen modersmjölksersättning, barngröt eller välling ca 1 dl/kg kroppsvikt under dygnet. Ge små mål puré om barnet vill ha och normalt äter puré/mat.

Är det farligt att dricka Resorb?

Istället för att häva i dig vatten så finns det vätskeersättning som även jämnar ut salt- och pH-balansen i kroppen. Resorb är en produkt som hjälper kroppen återställa både vatten och elektrolyter. Resorbs innehåller socker och salt som ökar kroppens upptagningsförmåga av vatten och motverkar uttorkning.

Hur ofta ska man ge vätskeersättning till barn?

Oftast handlar det om att se till att barnet dricker ofta. Om barnet kräks eller har diarré kan det vara lättare att ge lite vätska i taget, så lite som 2 teskedar åt gången, men ofta. Vatten, vätskeersättning och isglass är bra exempel på vätskor att erbjuda.

Share this post