Blogga

Vad ska man gora om forhuden fastnar?

Vad ska man göra om förhuden fastnar?

Kontakta genast en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om förhuden dras tillbaka och fastnar. Ring telefonnummer 1177 om du vill ha sjukvårdsrådgivning. Då kan du få får du hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Vad ska man göra om man inte kan dra bak förhuden?

Behandling vid trång förhud

  1. Insmörjning med kortisonsalva på den tunna ringen av hud runt ollonet för att göra huden mer följsam. Efter några veckors behandling kan förhuden försiktigt töjas varje dag.
  2. Vid svårare förträngningar kan det behövas en operation.

I vilken ålder kan man dra tillbaka förhuden?

Hos en del pojkar kan sammanväxningarna finnas kvar upp i tio- till tolvårsåldern, har de inga besvär kan man avvakta. Man skall inte dra tillbaka förhuden under småbarnsåren, det är inte förrän pojken kommer i puberteten som han måste börja hålla rent under förhuden.

Kan man töja ut förhuden?

Om du inte kan dra tillbaka förhuden över ollonet, kan du först själv försöka behandla trångheten genom att försiktigt töja förhuden. Töjning betyder att förhuden masseras och dras tillbaka med fingrarna så lång det går lätt och smärtfritt. Före töjning lönar det sig att smörja ollonet med en bassalva.

Vilken salva mot trång förhud?

Förhudsförträngning behandlas med salva som innehåller kortison, för att ärren ska mjukna och huden bli elastisk. Barn bör inte själva utföra behandlingen (undantag tonåringar). undvika att salva kommer i ögonen). Redan efter några dagar går det att tänja försiktigt.

Vad händer om man inte kan dra ner förhuden?

Om det inte går att föra tillbaka förhuden över ollonet har du för trång förhud, vilket kan göra onani och samlag omöjligt. Har du förhudsförträngning kan det även göra ont när du urinerar. Eftersom det inte går att komma åt att rengöra ollonet kan det även leda till återkommande infektioner.

Hur långt ska man kunna dra bak förhuden?

Vanligen skall man kunna dra tillbaka förhuden helt över ollonet så att man kan tvätta sig ordentligt men det är inte något måste för att kunna genomföra ett samlag.

Hur långt ner ska man kunna dra ner förhuden?

Kan inte dra tillbaka förhuden alls?

Förhudsförträngning innebär att du har så pass trång förhud att den inte går att dra tillbaka över ollonet. Detta problem kan leda till att det gör ont när du urinerar. Tillståndet kan även orsaka återkommande infektioner under förhuden.

Hur vet man om man har för trång förhud?

Varför blir förhuden trängre?

Ibland kan en inflammation i eller under förhuden göra att den blir trängre. Men då brukar man få andra besvär också, till exempel sveda, hudrodnader, torr hud, klåda eller att det bildas vätska under förhuden.

Share this post