Allmänning

Varfor ater inte mitt marsvin?

Varför äter inte mitt marsvin?

Upptäcker du att ditt marsvin inte äter bör du uppsöka en veterinär så fort som möjligt, helst inom 6-8 timmar. Under tiden kan du erbjuda marsvinets favoritmat eller akutfoder, som köps hos veterinären.

Kan marsvin dricka ur skål?

Observera att alla marsvin inte klarar av att lära sig att dricka ur en flaska och då är det bästa sättet att montera skålen en liten bit från marken så att det minimerar skräpet som annars gärna hamnar i vattnet och gör det smutsigt.

Hur vet man att ett marsvin mår dåligt?

Om du inte tar hand om ditt marsvin, genom att inte ge den något uppmärksamhet eller ge fel kost kommer den att må dåligt. Om ditt marsvin beteer sig annorlunda, som att bli slö, irriterad eller ointresserad av mat är det dags för en tur till veterinären. Ditt marsvin kan vara sjuk.

Vad kan marsvin dö av?

Ensamhet är det värsta som kan hända ett flockdjur som marsvinet och en del av dem blir så bedrövade att de slutar att äta och dör. Troligen att det är detta som händer när du har två marsvin hemma från de att de är bebisar från zooaffären och blir 4-5 år och en dör.

Hur får man marsvin att äta?

I naturen äter de alltså gräs, ogräs, blad, grenar och växter som de når upp till. När vi har marsvin som husdjur ger man dem hö, grenar och bladgrönsaker för att göra det så likt den naturliga maten som möjligt. Du kan även ge lite C-vitaminrika grönsaker som vitkål och paprika men inte i alltför stora mängder.

Hur länge kan man lämna ett marsvin själv?

Hur länge kan jag låta marsvinet vara ensamt utan att den tar skada av det? Om det inte går på annat sätt, kan du låta ett marsvin vara ensamt i två dagar om du sätter fram tillräckligt med foder och vatten.

Hur begraver man ett marsvin?

Döda sällskapsdjur får begravas på egen mark om det kan ske utan problem och risk för smittspridning/förorening. Som sällskapsdjur räknas till exempel hund, katt, minigris och dvärgget, men inte häst. Välj en lämplig plats och gräv ned djuret en bra bit så att vilda djur inte gräver upp det.

Share this post