Frågor

Kan chinchillor vara sjalva?

Kan chinchillor vara själva?

Chinchillor är sociala djur som i naturen lever i flock. Man bör därför inte hålla en chinchilla ensam utan i par eller grupp. Eftersom de är väldigt rörliga och aktiva djur, kräver de ett stort utrymme att vistas i. Enligt djurskyddslagen måste minsta tillåtna bur för två chinchillor vara 1 x 1 x 0,75 m.

Hur länge kan en chinchilla leva?

Liten chinchilla: 10 år
Stor chinchilla: 8 – 10 år
Chinchillor/Livslängd

Kan man bada chinchillor?

Badet ska bara finnas tillgängligt en stund under dagen. Tänk också på att digivande honor inte ska ha tillgång till sandbad, eftersom de diande ungarna då kan få sand i ögon och mun. Chinchilla kan bråka om de sitter tillsammans.

Kan chinchillor bo ute?

Chinchillor ska hållas på ett område som har god belysning, ventilation samt är kallt och torrt. De klarar inte av värme eller fuktighet, och de trivs i låg temperatur. Bäst är runt 15-21 grader. Nätburar med solitt golv brukar ofta användas.

Kan man köpa chinchillor i Sverige?

Köp direkt från uppfödare eller från en zooaffär som seriöst förmedlar en chinchilla från uppfödare. Sist men inte minst viktigt: Begär alltid stamtavla från uppfödaren eller försäljaren. Du kan genom stamtavlan se den exakta åldern och kontrollera att chinchillan ej är inavlad.

Kan man ha chinchillor ute?

– Små barn. Inget djur för små barn. – Utomhus. Chinchillan ska vistas inne och det är mycket olämpligt att ha dem ute.

Vart köper man chinchilla?

Hur mycket kostar en chinchilla?

Vad kostar en chinchilla? Omkring 800–3 000 kronor för två. Vad väger en chinchilla? 600–900 gram.

Hur mycket kostar en chinchilla i Sverige?

Vad kostar en chinchilla En chinchilla kostar runt 800 – 3000 kr för två stycken. Chinchillor vill ha en kompis för att må bra.

Hur bor chinchillor?

Share this post