Allmänning

Hur ser man att en platy ar gravid?

Hur ser man att en platy är gravid?

Att ungfödande fiskar (t ex guppy, platy svärdbärare och molly) är gravida ser du på att de blir väldigt runda om magen. En sådan rund hona kan du flytta över till ett eget akvarium med mycket växter, där hon får gå tills ynglen är födda.

Hur många yngel får en platy?

Hos akvarieuppfödda exemplar uppgår kullarna oftast till omkring 40–50 yngel.

Hur fort växer yngel?

De växer väldigt sakta. I alla fall mina. Det är fortfarande väldigt små efter 2 månader, men kan i alla fall simma fritt med de andra fiskarna utan att bli mat.

Hur gammal blir en platy?

Platys lever oftast mellan 2-4 år under bra förhållanden. Sedan kan det bli både kortare och längre beroende på framför allt hur hårt avlad just den platyn du köpt har varit. Tyvärr är platys numer väldigt hårt inavlade vilket påverkar även livslängden.

Hur ser det ut när fiskar lägger ägg?

När ynglen är födda, ser de ut som miniatyrer av den vuxna fisken, men ibland utan de markanta färger som deras föräldrar har. Många arter utvecklar starkare färger under tiden de växer sig större och mognar.

Kan fiskar bli gravida?

Hanen gravid Hos de flesta fiskar som vårdar sina yngel är det hanen som gör det. Samma sak är det hos tångsnällan. Liksom sjöhästen bär tångsnällehanen ägg och så småningom yngel i en så kallad yngelvårdsficka på svansen. Hanen bär de befruktade äggen medan de utvecklas till färdiga ungar, vilket tar cirka 1,5 månad.

Hur ofta ska man mata platy?

Det ska inte bli någon mat över som sjunker till botten. Det brukar räcka att mata fiskarna en gång om dagen.

När blir platy könsmogna?

Platy blir könsmogen kring 3-4 månaders ålder.

Hur snabbt växer en black molly?

De växer fort om de får tillräkligt med mat, tempraturen är lämplig (ca 27) och bor i en stor tank. Jag brukar släppa in mina när de nått en tredje del av storlek på sina föreldrar. Men detta beror också på vad du har för andra fiskar.

Hur länge lever tetror?

Neontetran blir oftast 5–6 cm lång och kan bli uppemot 5 år gammal om den behandlas väl.

Share this post