Allmänning

Hur lange kan man lamna ett marsvin hemma sjalv?

Hur länge kan man lämna ett marsvin hemma själv?

Hur länge kan jag låta marsvinet vara ensamt utan att den tar skada av det? Om det inte går på annat sätt, kan du låta ett marsvin vara ensamt i två dagar om du sätter fram tillräckligt med foder och vatten.

Hur leker marsvin med varandra?

Om dina marsvin är bekväma i sin bur kommer visa intresse för att leka med sin kompis ( leka dragkamp, jaga varann, kurragömma och lite andra aktiviteter ) Det är verkligen kul att titta på när de busar runt med varandra och man ser att de verkligen trivs. Marsvin vill ha flera olika typer av leksaker.

Vilken Marsvinsras?

En abessinier (högst upp) Om du har sett ett marsvin i en affär eller hos en kompis är det troligt att det är en amerikansk ras. Dessa marsvin har kort, mjukt hår och finns i nitton olika färger och kombinationer.

Vilket land kommer marsvin ifrån?

De lever vilt i Sydamerikas bergstrakter, där finns det nio olika arter i naturen. I det vilda lever de i flockar med ett tiotal djur. Våra tama marsvin kommer alltså från Anderna och är formade av ett bergsklimat som kan växla snabbt mellan varmt och kallt.

Vad ska man göra om marsvin bråkar?

Marsvin är sociala varelser, och kommer sällan bråka med varandra. Om det dock inte finns tillräckligt med mat kan en dominant hona börja mobba de andra. Om honor bråkar om någonting är det viktigt att ge dem flera matskålar, och tunnlar att gömma sig i.

Var tycker marsvin om att bli klappade?

De har inga behov av att bli klappade. De gillar värme och därför lägger de sig ner i knät. Marsvin uppskattar på vintern lika bra ett element bredvid buren!

Hur många barn kan ett marsvin få?

En okomplicerad förlossning tar vanligen ca 30 min, med ca 5 min mellan varje unge. Kullstorleken varierar mellan 1-6 st, med ett medeltal om 3-4. Första kullen är vanligen mycket liten. Tyvärr är aborter och dödfödslar inte ovanligt hos marsvin.

Hur stor är ett marsvin?

Marsvin som lever husdjursliv kan bli upp till 8 år gamla. Hur stort blir ett marsvin? Vikt 800–1 500 gram, storlek 20–30 centimeter.

Share this post