Trendig

Nar slutar betet vaxa?

När slutar betet växa?

Ett bete blir näringsfattigt vid olika tidpunkt beroende på sammansättning av växter, väderlek och hur hårt det betas ner. Det är alltså omöjligt att ge ett exakt besked om när man behöver börja stödutfodra. Under ovanligt milda höstar fortsätter gräset att växa, om än inte i samma utsträckning som under högsommaren.

Hur många djurenheter har jag?

Du kan få hjälp med att räkna ut hur många djurenheter du har genom att fylla i uppgifter i den så kallade beräkningshjälpen. Med hjälp av antalet djurenheter kan du räkna ut din djurtäthet som avgör vilken typ av jordbruk du har.

Hur många djurenheter är en häst?

En djurenhet är en häst, inklusive föl upp till 6 månaders ålder. Djurenheter används inom lagstiftningen för att kunna jämföra olika djurslags gödselproduktion. En mjölkko, 10 slaktsvin, 100 värphöns och 1 häst utsöndrar ungefär samma mängd fosfor och kväve på ett år.

Hur länge sommarbete?

Det är inte ovanligt att hästar släpps på bete under sommaren och går ute dygnet runt, på ett så kallat sommarbete. De flesta hästarna mår bra av att gå på sommarbete under en period för att få en paus från träning, både fysiskt och psykiskt. I Sverige sträcker sig betessäsongen från maj till augusti/september.

Är gräs näringsrikt?

Likaså kommer ofta gräs som gödslas ha ett lägre innehåll av socker. Detta beror på att gräset inte bara behöver socker och vätska för att växa, men även andra näringsämnen som finns naturligt i jorden.

När tappar gräset näring?

fång. Det förvuxna gräset tappar snabbt sitt näringsinnehåll mot slutet av augusti och slitage på betesytorna begränsar ofta tillgången på betesgräs.

När ta in hästarna från betet?

På sommaren släpps många hästar på bete och går ute dygnet runt. De flesta mår bra av att gå på sommarbete under en period för att få en paus från träningen. Betessäsongen i Sverige sträcker sig från maj till augusti/september.

Share this post