Allmänning

Kan man tvatta en hamster?

Kan man tvätta en hamster?

De flesta experter föreslår att du bara bör tvätta din hamster med vatten om någonting har fastnat i pälsen, eller om det finns något annat på pälsen som kan vara skadligt.

Vad händer om en hamster får vatten på sig?

Om en hamster får något i pälsen eller blir smutsig klarar den oftast av att få bort det själv. Att bada en hamster i vatten är något man ska undvika så långt det går eftersom att det kan göra hamstern sjuk. Men om den skulle få något farligt eller riktigt kladdigt på sig måste man hjälpa till att ta bort det.

Vilken sorts hamster ska man ha?

Beroende på vad det är för sorts hamster man vill ha så ska man hålla dem lite olika. Den vanligaste hamstersorten är guldhamstern (Mesocricetus auratus), det som är viktigt här att veta är att den ska bo ensam då den är väldigt territoriell. Sedan finns det fyra olika sorters dvärghamstrar (Rysk vintervit/sibirisk, Campbells,

Vad är den vanligaste hamstersorten?

Den vanligaste hamstersorten är guldhamstern (Mesocricetus auratus), det som är viktigt här att veta är att den ska bo ensam då den är väldigt territoriell. Sedan finns det fyra olika sorters dvärghamstrar (Rysk vintervit/sibirisk, Campbells, Roborowskis och Kinesisk) och det är mycket viktigt att dessa hamstrar bor i par eller i grupp.

Varför mår hamstern inte bra av mat med högt innehåll av socker?

Hamstern mår inte bra av mat med högt innehåll av socker, fet, kryddad eller salt mat, avokado eller lök tillexempel. Man brukar även undvika att ge hö till hamstrar då de kan försöka hamstra detta och då kan hårt och vasst hö fastna eller sticka hamstern i munnen.

Hur tvättar man sin hamster?

Om din hamster är väldigt smutsig kan du låta dem bli av med en stor del av smutsen med ett sandbad. Vissa hamstrar älskar att rulla runt i sanden och tar dessutom bort mycket av smutsen i pälsen genom denna process. Andra kommer dock inte tycka om det alls, och kommer inte närma sig sanden frivilligt.

Share this post