Trendig

Vad gillar inte kaniner?

Vad gillar inte kaniner?

Kaniner ogillar narcisser I Helsingfors har man undersökt citykaninerna och kommit fram till att det finns vissa växter som kaninerna helt enkelt inte tycker om. Till de här växterna hör bland annat narcisser, liljor och vinbärsbuskar.

Vad gör man för att inte får kaniner i trädgården?

Metoder för att bli av med kaniner i trädgården:

  1. Nätstaket som dessutom bör gå 30 cm under markytan.
  2. Människohår på pinnar i grönsakslandet.
  3. Hund och katt kan vara avskräckande.
  4. Upp- och nervända trådbackar eller nät över odlingarna.
  5. Diverse viltavskräckningsmedel, finns att köpa i handeln.

Växter att plantera för att slippa kaniner i trädgården: Fläder, kaprifol, magnolia, spirea, svarta vinbär, pion, daggkåpa, sockblomma, stormhatt, daglilja, kejsarkrona, julros, krokus, allium, påsk- och pingstliljor, törel och vallmo samt prydnadsgräs av olika slag är även de avskräckande för gnagarna.

Hur bekämpar man kaniner?

Hur få bort harar från trädgården?

Avskräck med blodmjöl Blodmjöl är bra till mer än bara gödsel, det fungerar och avskräckande för såväl rådjur som harar. Du kan antingen strö ut det som det är i rabatterna som du vill skydda eller också reda till en ”soppa”: Blanda 1 liter vatten med 1 dl blodmjöl och 1 dl ammoniak i en hink.

Vad tycker kaniner luktar illa?

För att din kanin ska må bra är det viktigt att den äter mycket hö! Hö ska vara grönt & dofta fräscht! Kaniner gillar långa och lagom grova strån. Unken lukt och damm är tecken på att höet är dåligt och ska kasseras.

Kan skrämma hare?

Karbid, malört, tabasco, blodmjöl, benmjöl, hjorthornssalt och cayennepeppar kan annars användas för att själv skapa luktkuddar. Hund- och människohår lär också skrämma dem på flykten.

Vilka grönsaker äter harar?

Utifrån försök har man konstaterat att haren främst föredrar sälg/vide. Därefter väljer den helst björk, sedan asp och rönn. Skogsharen kan gå ganska hårt åt små tall- och granplantor, speciellt om de är planterade och växthusuppdrivna. Det är den höga näringshalten i plantorna som lockar haren till bete.

Hur vet man om en kanin är glad?

Hur kaninen visar att den trivs Står öronen rakt uppåt eller framåt är det ett tecken på en lugn och intresserad kanin. Det här är förstås lite svårare att se på kaniner med hängande öron som vädurar. Men med lite övning syns det skillnad även på deras öron. Kroppen ska vara mjuk och harmonisk i sina rörelser.

Share this post