Ny

Kan kaniner ata gras istallet for ho?

Kan kaniner äta gräs istället för hö?

Det allra viktigaste att komma ihåg vad gäller utfodring av kaniner är att de är betande djur, dvs grä- och örtätare. Eftersom färskt gräs ej finns tillgängligt året runt, ersätter man detta med hö vintertid. En kanin kan gott och väl leva ett helt liv på enbart gräs och hö av god kvalité.

Vad kan man ge kaniner istället för hö?

Bladgrönsaker. Det bästa komplementet till hö är bladgrönt. Gräs, maskrosor, blad från fruktträd, mörka och grova salladssorter, blast från rotfrukter och färska örter uppskattas av kaniner. Det går bra att ge kål, spenat och mangold i små mängder.

Kan marsvin äta gräs istället för hö?

Under sommarhalvåret kan fri tillgång på grovt gräs delvis ersätta hö. Gräs innehåller dock mer vatten än hö och för att få i sig all näring som är nödvändig måste marsvinet äta betydligt mer. Man bör därför ge hö även under sommaren, som ett komplement till gräset.

Kan kaniner bara äta gräs?

För din katt är det normalt att äta gräs och ett sunt sätt att hålla magen och matsmältningssystemet i form. Därför rekommenderas du inte att hindra dem från att äta gräs. Men det finns vissa saker du kan göra för att förhindra att din katt ska känna ett behov av att äta gräs.

Kan marsvin äta för mycket hö?

Marsvinen ska stimuleras att äta mycket hö, och inte behöva jobba för att få tag på stråna. Eftersom att de spenderar en så stor del av sin vakna tid med att äta är det viktigt att det kan göras på ett så naturligt och skonsamt vis som möjligt.

Vad ska marsvin ha för hö?

Hö är slaget gräs och innehåller i de flesta fall flera olika sorters gräs och även andra växter. Ängshö och timotejhö är exempel på två sorters hö som går utmärkt att ge till marsvin.

Kan katter äta för mycket kattgräs?

Kattgräs är egentligen vilket gräs som helst som odlas speciellt för katter. Men tänk på att vissa grässorter och plantor kan vara giftiga för katten, därför är det bättre att köpa just kattgräs så att du med säkerhet vet att det inte är giftigt för katten.

Share this post