Blogga

Vad ar harar och kaniner?

Vad är harar och kaniner?

Harar och kaniner (Leporidae) är en familj som tillsammans med piphararna utgör ordningen hardjur. De är landlevande däggdjur som förekommer över hela världen utom i Antarktis. I Australien och på Nya Zeeland förekommer endast de två introducerade arterna vildkanin och fälthare.

När blir kaniner könsmogna?

Kaniner blir könsmogna vid lite olika tidpunkter beroende på storlek: små raser vid fyra-fem månaders ålder, mellanstora raser när de är fyra-sex månader gamla och stora raser när de är mellan fem och åtta månader.

Vilken kroppslängd harar och kaniner?

Harar och kaniner når en kroppslängd av mellan 25 och 70 centimeter samt en vikt mellan 0,4 och 7 kilogram. Pälsens färg varierar hos de flesta arterna mellan vit-, grå- och brunaktig. Inte alla arter har lika långa öron som harar i släktet Lepus men hos alla arter är örat längre än brett.

Vad är orsaken till en knöl på halsen?

En knöl på halsen orsakas vanligtvis av en lymfkörtel som ökat i storlek. Den vanligaste orsaken till det är en närliggande infektion som vanligtvis försvinner på egen hand. Du måste dock vara uppmärksam på andra symptom. Om knölen på halsen eller nacken inte är smärtsam och inte går att flytta på så kan det vara en tumör.

https://www.youtube.com/watch?v=xcmQ3ThSlFw

Hur lång är längden för kaniner?

Medellivslängden för kaniner är 7-9 år, med rekord ända upp till 15 år. Följande information om skötsel av kaniner är sammanställd för att hjälpa dig ta bästa möjliga hand om ditt djur så att kaninen kan få ett långt och friskt liv. Råden är skrivna med dvärgkaniner som ”modell”, rasvariationer kan förekomma.

Share this post