Rekommendationer

Hur ser man att black molly parar sig?

Hur ser man att black molly parar sig?

Hanen har ett gonopodium (fortplantningsorgan) vid analfenan. Hanen börjar med att uppvakta honan för att såsmåningom simma under honan, fälla fram sitt gonopodium penetrera honan och föra över sperman. Allt går väldigt fort.

Hur snabbt växer Malawi yngel?

Jag matar inte mina yngel mer än mina vuxna (alltså räkmix en gång om dagen) och då växer yngel till munruvare nästan en cm i månaden de första 2-3 månaderna, sedan stannar det av lite.

Hur länge är en black molly gravid?

De flesta levandefödare är gravida 21-28 dagar – med molly tror jag det är 28, omkring en gång i månaden brukar det dimpa ner bebisar.

Hur många yngel får en black molly?

Black mollyn är en relativt lättodlad fisk som om man lyckas hitta en bra balans i akvariet så den inte får sjukdomar. Ynglar rätt regelbundet. Beroende på fiskens storlek så kan antalet variera men någonstans mellan 7 och 16 yngel är normalt hos en normalstor hona.

Hur vet man om en fisk är gravid?

Hej Ida! Att ungfödande fiskar (t ex guppy, platy svärdbärare och molly) är gravida ser du på att de blir väldigt runda om magen. En sådan rund hona kan du flytta över till ett eget akvarium med mycket växter, där hon får gå tills ynglen är födda.

Hur snabbt växer black molly yngel?

De växer fort om de får tillräkligt med mat, tempraturen är lämplig (ca 27) och bor i en stor tank. Jag brukar släppa in mina när de nått en tredje del av storlek på sina föreldrar. Men detta beror också på vad du har för andra fiskar.

Kan fiskar bli gravida?

Hanen gravid Hos de flesta fiskar som vårdar sina yngel är det hanen som gör det. Samma sak är det hos tångsnällan. Liksom sjöhästen bär tångsnällehanen ägg och så småningom yngel i en så kallad yngelvårdsficka på svansen. Hanen bär de befruktade äggen medan de utvecklas till färdiga ungar, vilket tar cirka 1,5 månad.

Share this post