Rekommendationer

Kan kaniner ata for mycket grenar?

Kan kaniner äta för mycket grenar?

Kaniner älskar barken på träd och blad från grenarna och dessa är mycket bra fibrer. Ge gärna grenar från äpple, päron, björk, bok, hassel, björnbär, gran och hallon. Undvik stenfruktsgrenar, som plommon och körsbär.

Kan kaniner gnaga på gran?

Vanliga granbarr är inte farliga för kaniner. Däremot är många kommersiellt odlade granar rätt hårt besprutade och man bör därför inte medvetet mata kaninen med delar av julgranen. Man bör öven se upp med gransorten idegran – som är giftig för de flesta djur.

Är granris farligt för kaniner?

Veterinär hos FirstVet svarar: Gran är inte giftigt för kaniner att äta. Däremot är många kommersiellt odlade granar rätt hårt besprutade, man bör därför inte medvetet mata kaninen med delar av julgranen. En enstaka provsmakning från kaninens sida lär dock vara riskfri.

Kan man äta granbarr?

Granbarr innehåller en hel del kåda, eteriska oljor, mineraler, karoten, och c-vitamin. Det finns speciellt mycket vitamin C och mineraler i de unga skotten. Och förr var granbarr en källa till C-vitamin för att motverka skörbjugg, varpå man konserverade skotten för att använda dem till vintern.

Vilka djur äter barr?

lappmes och de andra mesarna, rödstjärt, svartvit flugsnappare, tornseglare, hökuggla, pärluggla, sparvuggla och till och med några sjöfågelarter som knipa, storskrake, småskrake och salskrake.

Kan kaniner äta salta pinnar?

Kaninen sliter sina tänder när den äter hö och gräs (långfibrigt cellulosarikt foder). Att gnaga på pinnar är bra och naturlig sysselsättning men det sliter inte i någon större utsträckning på kindtänderna.

Är gran giftigt?

Vanlig gran (rödgran) samt rumsgran (Araucaria heterophylla), på engelska Norfolk Island Pine, är inte giftiga för katter eller andra djur, men kan möjligen vara lite stickigt att tugga på. Se däremot upp med andra granträd, exempelvis idégran som är mycket giftig.

Share this post