Rekommendationer

Kan hamstrar ha span?

Kan hamstrar ha spån?

Till buren behöver man även ha ett bra strömedel som kan vara spån, halm eller alspån tex. Tänk på att hamstrar med lång päls kräver pälsvård och att det gärna fastnar spån i pälsen och då är halm eller alspån bättre att använda istället.

Vilket spån till hamster?

Alspån. Alspån är ett riktigt bra alternativ för dig som är känslig mot vanligt spån eller dammet från spån. Alspån fungerar också riktigt bra till hamstrar och fastnar inte i pälsen lika lätt. Alspånet har bra egenskaper, dammar lite och håller lukt borta länge!

Är kutterspån bra för hamstrar?

Spånet är lite hårt som bottenmaterial, men brukar passa bra för hamstrar. Det är inte lika lämpligt som strö åt gerbiler, eftersom det inte går att gräva tunnlar i det. Alspån har god uppsugningsförmåga.

Hur vet man om det är allergi?

Som allergiker kan du uppleva ett eller flera av följande symtom: Röda och irriterade ögon (klåda och rinnande) Rinnande, vattnig snuva och/eller täppt näsa, klåda i näsa och/eller svalg. Överkänslighet i näsan.

Hur ofta ska man byta spån i Hamsterbur?

En god tumregel är att hamsterburar med lite spån behöver städas grundligt ungefär en gång i veckan, medan gerbilburar med ett tjockt spånlager kan städas 1–2 gånger i månaden. Buren får aldrig börja lukta, för då har det gått för lång tid!

Måste man ha spån i kaninbur?

Kutterspån I Kaninburen Om man har en långhårig kanin är kutterspån inte det bästa valet, då det fastnar väldigt lätt i pälsen. Det viktigt att du köper dammfritt spån, det är det bästa för ditt djur. Studier har visar att dammet i spån kan orsaka andningsbesvär för kaniner och leverskador hos små djur.

Hur känns allergi i halsen?

Om du periodvis är hes eller känner att det kliar i halsen och gommen, kan det vara tecken på att du är allergisk. Klåda och svullnad i mun och svalg drabbar framförallt de som är allergiska mot pollen och vissa livsmedel. Personer med pollenallergi eller andra luftvägsallergier kan också drabbas av heshet.

https://www.youtube.com/watch?v=pMfLNS2Nfps

Share this post