Rekommendationer

Hur begrava husdjur?

Hur begrava husdjur?

Begravning av sällskapsdjur

  • Välj en torrare plats lite högre i terrängen.
  • Täck med så mycket jord att andra djur hindras från att få vittring och gräva upp kroppen, minst 1 meter och 1,5 meter om djuret är stort.
  • Håll tillräckligt skyddsavstånd till vattentäkter, vattendrag eller diken.

Hur djupt begrava husdjur?

Så här ska nedgrävning gå till. kan utgöra en smittrisk. Djuret bör grävas ner till cirka en och en halv (1,5) meters djup, så att andra djur hindras från att gräva upp kadavret och därutöver i övrigt i enlighet med Jordbruksverkets anvisningar.

Får man begrava djur i trädgården?

Begrava husdjur på egen tomt Det är inte förbjudet att gräva ner mindre sällskapsdjur på egen tomt, men det finns ett antal saker som du behöver ta hänsyn till. Du får inte gräva ned djur som haft en smittsam sjukdom. Du måste hålla tillräckligt skyddsavstånd till grannar, dricksvattentäkter och vattendrag.

Hur djupt gräva ner djur?

Sällskapsdjur. Du får gräva ner döda sällskapsdjur som marsvin, kaniner, katter och små hundar på egen mark, om du gräver graven så pass djup att vilda djur hindras från att gräva upp kroppen. Det måste också vara ett tillräckligt avstånd till vattentäkter, granntomter, vattendrag och andra känsliga objekt.

Begrava husdjur på egen tomt Du måste hålla tillräckligt skyddsavstånd till grannar, dricksvattentäkter och vattendrag. Tänk också på att täcka över djuret med minst 1,5 meter jord, för att inte vilda djur ska få vittring och gräva upp det. Om du vill kremera ditt husdjur, kontakta en veterinär.

Hur djupt ska man begrava djur?

som grävs bör vara så djup att djurkroppen kan täckas med minst 1,5 meter jord. rovdjur kan gräva upp kadavret. Vet du att det finns problem med rovdjur eller vildsvin i området, kan det krävas större djup. Eventuellt behöver du försvåra ytterligare för vilda djur att komma åt kadavret.

Får man begrava djur?

Du får begrava kroppen efter sällskapsdjur och hästdjur (SJVFS 2014:43 23 §). Det här inkluderar minigris och dvärgget. Anledningen till att man inte får begrava vissa andra djur är att det finns risk att sprida olika smittor.

Hur djupt ska man begrava en hund?

Det finns en rekommendation på att husdjuren skall begravas på en meters djup eller mera. Det här för att förhindra bakteriespridning och att andra djur eventuellt gräver upp det döda djuret.

Får man gräva ner sin döda hund i trädgården?

Får man gräva ner död katt?

Får man begrava djur i skogen?

Vilda djur kan lämnas i skogen utan att begravas eller grävas ner utan att det behövs tillstånd. Det är alltid markägaren i första hand som är ansvarig för döda djur i skog och mark. Om du hittar dött vilt som räknas som ”statens vilt” ska det anmälas till polisen.

Får man begrava katt i skogen?

Döda sällskapsdjur får begravas på egen mark om det kan ske utan problem och risk för smittspridning/förorening. Som sällskapsdjur räknas till exempel hund, katt, minigris och dvärgget, men inte häst. Välj en lämplig plats och gräv ned djuret en bra bit så att vilda djur inte gräver upp det.

Vad gör man med ett dött får?

Du ska förvara döda djur på ett smittsäkert sätt innan de transporteras bort. Du ska bland annat se till att rovdjur och fåglar inte kan komma åt dem. Döda djur ska också förvaras skilt från levande djur så att transportören inte behöver komma i kontakt med de levande djuren i samband med hämtningen.

Får man gräva ner sin hund i trädgården?

Får man begrava sin hund hemma?

Kommunen avgör om vi får begrava ett älskat husdjur i trädgården eller inte. Men reglerna kan se olika ut. Dessutom råder brist på djurkyrkogårdar i flera delar av landet, och det blir allt vanligare att husdjuret kremeras. En hund eller katt som går bort är för många som att mista en familjemedlem.

Hur djupt måste man gräva ner en katt?

Share this post