Blogga

Vad star DHIM for?

Vad står DHIM för?

DIHM – Ledande affärsutbildning för yrkesverksamma — IHM.se.

Varför IHM?

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet. Vi hyllar människor som leder, investerar i och banar väg för professionella affärsutvecklare, så att de kan innovera, lösa problem och undanröja hinder för förnyelse.

Vad står Dihm för IHM?

Utbildningar bedrivs inom fyra områden, Affärs & Marknadsutveckling, Ledarutveckling, Företagsutveckling samt IHM Yrkeshögskola. Runt 80% av alla deltagare studerar parallellt med arbete. Utöver certifikatutbildning erbjuder IHM examensprogram, Marknadsekonom DIHM (Kandidatexamen/bachelor i affärsutveckling).

Vad kostar en utbildning på IHM?

Korta fakta för dig som funderar på IHM Business Management Utbildningsavgift: 64 900 kr. Är det din första IHM-utbildning, tillkommer en registreringsavgift på 2.500 kr. Litteratur ingår!

Vad står IHM Business School för?

Samtliga lärare och föreläsare är engagerade i näringslivet och utbildningarna baseras på verkliga affärscase. Idén med den marknadsdrivna utbildningsverksamhet som 1968 blev IHM (Institutet för Högre Marknadsföring), startade 1966 på Göteborgs Handelshögskola.

Hur många söker till IHM?

Med 10 647 registrerade ansökningar till höstens yrkeshögskoleutbildningar slår IHM sina tidigare rekord med råge. IHM:s antagningschef Anna Weinsjö är både glad och lite chockad över resultatet.

Vad betyder Dihm?

Nya Marknadsekonom DIHM (Diplomerad vid IHM) har som första svenska affärsutbildning i privat regi kvalificerats för SeQF nivå 6. Denna nivå är officiellt likställd med en kandidatnivå. Därmed är IHM den enda affärsskolan i Sverige som erbjuder en utbildning parallellt med arbetet på kandidatnivå.

Vad gör en marknadsekonom?

En marknadsekonoms arbetsuppgifter kan variera, men ofta arbetar marknadsekonomen med att analysera företagets lönsamhet och hur kundmarknaden ser ut. Marknadsekonomen arbetar ofta med att genomföra omvärldsanalyser och tar fram strategier för företagets olika marknadsstrategier.

Hur kan man bli affärsman?

Utbildningar i Business Management ges på nästan alla universitet och högskolor STUDIN samarbetar med. Ett kandidatprogram till examen, bachelor är vanligtvis på 3 – 4 år, beroende på utbildningsland och inriktning. Masterutbildningar i Business Administration och Business Management är normalt på 1 -2 år.

Vad gör en business man?

Som Business Manager har du en övergripande syn av helheten i vad som ingår i en affärsverksamhet. Du tar hänsyn till kopplingen mellan affären, marknadsföring, affärsutveckling, styrning, lönsamhet och ekonomi.

Share this post