Ny

Varfor ar min mage spand?

Varför är min mage spänd?

Gas i magen och i tarmarna är något som alla har. Gasen består av luft som du sväljer eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat. Att ha gaser kan göra att magen sväller och att du får ont, men är oftast inte farligt och beror sällan på en allvarlig sjukdom.

Kan man lugna uppblåst mage?

Att lugna uppblåst mage Irriterad tarm har blivit allt vanligare. Det yttrar sig som att man blir uppblåst och öm i buken, ofta efter måltider. Det kan bero på för högt intag av kolhydrater, vilket gynnar jäsningar i tarmen, men det kan även bero på intolerans eller allergi mot komjölksprotein eller gluten.

Vad gör oss uppblåsta i magen?

Mat som gör magen svullen Det är mycket individuellt, vilka matvaror som gör oss uppblåsta. Men bestämda kolhydrater i t ex lök, vete, äpplen och kronärtskockor, konstgjorda sötningsmedel i t ex godis och sockret i mjölkprodukter är några av de saker som är kända för att irritera magen.

Varför blir magen uppblåst och svullen?

Orsaken till varför magen blir uppblåst och svullen är inte helt klar. Det kan bero på stress, våra matvanor och brist på motion. Får du även magknip och ett växlande avföringsmönster, där du ibland har förstoppning och ibland diarré, kan den uppblåsta magen bero på så kallad irritabel tjocktarm, IBS.

Hur blir man av med Stressmage?

Här är våra bästa tips för att minska stressen för magen:

  1. Ät i lugn och ro och tugga ordentligt.
  2. Ät på regelbundna tider.
  3. Ät mindre portioner.
  4. Försök röra på dig dagligen – motion är bra för magens funktion och tarmpassagen.
  5. Låt toalettbesöken få ta den tid de tar.
  6. Normalisera tarmfloran med probiotika.

Hur länge kan man ha Stressmage?

Ibland beror magont på stress eller oro. Ont i magen kan också vara tecken på att du har fått en sjukdom. Det kan vara en sjukdom som kommer plötsligt. Du kan också ha besvär som pågår i flera veckor.

Share this post