Ny

Vilket sprak talar man i Holland?

Vilket språk talar man i Holland?

NederländskaNederländerna / Officiellt språkNederländska eller holländska är ett västgermanskt språk av lågfrankiskt ursprung. Det talas främst i Nederländerna och Belgien, samt i dessa länders före detta kolonier.
Den variant av nederländska som talas i norra och sydvästra Belgien kallas för flamländska. Wikipedia

I vilket land pratar man flamländska?

Belgien – Befolkning och språk. Belgien har två stora folkgrupper, flamländare och valloner, och splittringen mellan dem har präglat hela landets moderna historia. Flamländarna bor i Flandern i norr och talar nederländska, fast språket här kallas flamländska.

Vart pratar man Flemish?

Det är ett officiellt språk i Belgien tillsammans med franska och tyska och det enda officiella språket i Flandern.

Vad heter Belgien på flamländska?

I Belgien kallas nederländska ofta Vlaams ’flamländska’ efter de historiskt betydelsefulla provinserna Östflandern och Västflandern. Sedan länge kallas språket nederländska i officiella sammanhang, medan holländska och flamländska betecknar två av nederländskans många dialekter. Belgien grundades 1830.

Hur många talar nederländska?

Antal talare: 23 miljoner människor har nederländska som modersmål, varav 16 miljoner i Nederländerna och 6 miljoner i Belgien. Nederländskan är även officiellt språk i Surinam samt har gett upphov till dotterspråket afrikaans i Sydafrika och Namibia med 7 miljoner talare.

Vilket språk talar man i Kanada?

Franska
Engelsk
Kanada/Officiella språk

Hur många talar nederländska i Sverige?

6 fakta om nederländska Nederländskan är även officiellt språk i Surinam samt har gett upphov till dotterspråket afrikaans i Sydafrika och Namibia med 7 miljoner talare. I Sverige finns ungefär 11 500 nederländsktalande. Historia: Språket utvecklades ur lågfrankiska dialekter i nuvarande Belgien och Nederländerna.

Vilket språk talas mest i Belgien?

Belgien

Koninkrijk België (nederländska) Royaume de Belgique (franska) Königreich Belgien (tyska) Konungariket Belgien
Huvudstad Bryssel
Största stad Bryssel (cirka 1 100 000 inv.)
Officiellt språk Nederländska, franska, tyska
Demonym belgier, belgare; belgisk

Är belgiska ett språk?

Nederländska
FranskaTyska
Belgien/Officiella språk

Vilka språk pratar man i Belgien?

Nederländska språk är en språkfamilj eller ett dialektkontinuum av tre västgermanska språk som härstammar från 1600-talets nederländska, nämligen nederländska (även kallad holländska), flamländska (ofta ansett som en eller flera dialekter av nederländskan) och afrikaans.

Share this post