Rekommendationer

Far man kopa ett marsvin?

Får man köpa ett marsvin?

De mår bra av att ha en kompis Enligt Jordbruksverket ska man därför hålla djuren i par eller i grupp, med undantag för guldhamstrar som kan vara aggressiva mot artfränder. Ett ensamt marsvin är ofta ett olyckligt sådant, så det kan vara en god idé att skaffa två marsvin på samma gång.

Hur länge kan man sköta marsvin?

Marsvin kan bli 6-8 år om man sköter dem bra. Man har också hört talas om äldre marsvin, fast det är ganska sällsynt.

Vad äter ett marsvin som husdjur?

Ett marsvin är liksom hästar och kor ett betande djur. I naturen äter de alltså gräs, ogräs, blad, grenar och växter som de når upp till. När vi har marsvin som husdjur ger man dem hö, grenar och bladgrönsaker för att göra det så likt den naturliga maten som möjligt.

Hur gör du för att fastställa vilket kön marsvinet är?

För att kunna fastställa vilket kön det är, tar du upp marsvinet försiktigt med ena handen så att du kan se magen. Med den andra handen drar du huden runt könsorganet lite åt sidan. Om könsorganet ser ut som ett ”Y”, är det en hona, och om könsorganet ser mer ut som ett ”i”, är det en hane. Frågor om skötsel:

Marsvin är flockdjur som mår bäst av att ha minst en marsvinskompis i hemmet. Enligt Jordbruksverket ska man därför hålla djuren i par eller i grupp, med undantag för guldhamstrar som kan vara aggressiva mot artfränder.

Hur mycket kostar ett marsvin per år?

Mat (både torrfoder och färska grönsaker) kommer kosta ungefär 50kr i veckan. Så allt som allt kommer marsvinen kosta dig ungefär 70kr i veckan, och mindre på sommaren när de inte behöver äta lika mycket för att hålla sig varma!

Kan man köpa marsvin i djuraffär?

Det vi har i butiken är fåglar, kaniner, hamstrar, kaniner och marsvin och akvariefiskar. Förutom våra levande djur erbjuder vi en spännande djuraffär fylld av roliga leksaker, mat och tillbehör som du behöver till ditt husdjur.

Share this post