Frågor

Var kan man kopa en kanin?

Var kan man köpa en kanin?

Levande djur kan beställas här i webbshoppen, men du måste hämta dem i butiken. Välj ’Hämta i butik’ under ’Fraktsätt’ i kassan. För att köpa levande djur måste du vara minst 18 år gammal. Av alla smådjur är kaninen förmodligen den mest populära.

Var finns det kaniner?

Tamkaninen härstammar från vilda kaniner i västra Europa och norra Afrika. De hålls som nyttodjur för köttets och pälsens skull, men även som sällskapsdjur. Det finns även kaninraser för hopptävlingar och för utställningssyfte. Vildkaniner kan utgöra problem som skadedjur, bland annat i Australien.

Vad ska en Kaninunge äta?

Kaninungen ska äta ordentligt med hö innan små mängder pellets och grönsaker försiktigt introduceras. Det är en myt att grönsaker inte ska ges förrän långt senare. Tänk på vad kaninen i det vilda skulle äta!

Kan man ge en kanin Kiwi?

Kaninen får äta kål men det kräver långsam tillvänjning. 10 % får vara frukt och bär, som till exempel blåbär, jordgubbar, äpple och kiwi. Ta dock bort kärnorna från frukten. Om kaninen inte vill äta annat än sin frukt, bör man inte ge detta dagligen utan endast vid enstaka tillfällen.

Kan man köpa kanin på Arken Zoo?

Övriga djur – Kanin Hos oss hittar du allt du behöver till din kanin som tex hö, pellets, bur eller sele!

Hur mycket kostar det att köpa en kanin?

550 kr kostar en kaninunge. (Vid köp av 2 kaniner 500 kr/st.) I vissa kullar skrivs stamtavla 600 kr.

Hur mycket äter en Kaninunge?

Ge max en matsked torrfoder per kg kroppsvikt. Torrfodret ska vara pellets av god kvalitet, inte någon blandning av pellets, spannmål och torkade grönsaker. Fel foder kan leda till tandproblem. Ge din kanin hö och bladgrönsaker varje dag.

Vill kaniner ha mörkt?

Välj ett mörkt hörn i ditt hem, där det inte är massa ljud eller spring. I naturen sover kaniner i väl gömda hålor, där är det lugnt, mörkt och tyst.

Share this post