Allmänning

Hur lange lever degus?

Hur länge lever degus?

6 – 8 årDegu / Livslängd (I fångenskap)

Vad får degus äta?

Vilda degus äter Gräs, bark, löv, buskar, träd, rötter och växter. Några av arterna de äter i sitt naturliga habitat: Adesmia bedwellii, Porlieria chilensis, Baccharis paniculata, Chenopodium petiolare. Degus är mycket känsliga mot socker och fett så undvik alla typer av söta och feta födoämnen.

Var kan man köpa en DEGU?

Vill man köpa degus är det att föredra att kontakta en uppfödare. En uppfödare värnar om arten och främjar aveln och du får veta information om djuret, släkten bakom och får information om hur du bäst tar hand om arten. En uppfödare erbjuder oftast också att ta tillbaka degun om det skulle uppstå problem eller annat.

Hur länge är en DEGU dräktig?

90 dagarDegu / Dräktighetstid

Kan degus äta gurka?

Kosten är väldigt viktig när det gäller degus….Grönsaker:

Bra Okej Förbjudet att ge
Ruccola Gurka * Rabarber
Palsternacka * Kålrot * Rädisa
Palsternacka * Kålrot *
Selleri * Morot

Måste degus ha hö?

Bland det viktigaste för en degu är hö. Det ska alltid finnas fri tillgång till det, då degus är utvecklade för att äta en mycket fiberrik diet. I det vilda lever de mestadels på hö, gräs och blommor, samt blad, kvistar, bark och rötter från exempelvis buskar, liksom diverse andra fiberrika växter.

Hur mycket kostar en DEGU?

Jag ser i många annonser kostar de 300-600 kr/st men vi har alltid beställt våra degus från en kille som har en djuraffär men föder upp hemma, då kostar de 100 kr för hona och typ 70 för hane.

Kan Degus äta gurka?

Vart köpa degus?

Att köpa degu För att på bästa sätt göra detta bör du leta reda på en seriös uppfödare som för stamtavla och sjukdomshistoria i tidigare led. Det kan vara frestande att köpa degus från en zoobutik men där stöter man ofta på ett antal problem.

Vad kan DEGU äta?

Vad de äter i vilt tillstånd Vilda degus äter Gräs, bark, löv, buskar, träd, rötter och växter.

Hur stor är en DEGU?

Degun fördes till Europa på 1950-talet som försöksdjur, främst för att den har lätt att utveckla diabetes, men har även fått en plats som ett av våra sällskapsdjur. Degun är naturligt augotifärgad och har tofs på svansen. Ett vuxet djur väger 170-300g.

Vad äter Degun?

Vilda degus äter Gräs, bark, löv, buskar, träd, rötter och växter.

Share this post