Populära

Kan inte dra tillbaks forhuden?

Kan inte dra tillbaks förhuden?

Det kan vara svårt att dra tillbaka förhuden om öppningen är för liten. Här är några olika orsaker till att förhuden är för trång: Förhudens öppning är för liten. Det kan vara medfött eller bero på infektioner under förhuden som gör att det har bildats ärr eller sprickor.

Vad är Parafimos?

Parafimos innebär att det inte går att reponera en tillbakadragen förhud (preputium).

Vad händer om förhuden fastnar bakom ollonet?

Men om man har dragit tillbaka förhuden och den fastnar bakom ollonet bör man genast söka hjälp inom vården. Förhuden sitter då åt runt ollonet och stoppar blodtillförseln vilket orsakar att ollonet svullnar och det blir ännu svårare att försöka dra tillbaka förhuden över ollonet på egen hand.

Varför har förhuden blivit trång?

Ibland kan en inflammation i eller under förhuden göra att den blir trängre. Men då brukar man få andra besvär också, till exempel sveda, hudrodnader, torr hud, klåda eller att det bildas vätska under förhuden.

Varför har min förhud blivit trång?

Du har en förträngning i förhuden, en för kort sträng under ollonet eller hudbesvär som gör att förhuden svullnar och inte kan dras tillbaka. Förhuden har dragits tillbaka bakom ollonet och fastnat. Du har en hudsjukdom eller hudbesvär som till exempel kronisk inflammation, svampinfektion, eksem eller herpes.

Varför svullnar förhuden?

Du har fått balanit, en inflammation under och i förhuden. Du har en hudsjukdom eller hudbesvär som till exempel kronisk inflammation, eksem, herpes eller svampinfektion. Du har en förträngning i förhuden eller en för kort sträng under ollonet. Du har hudbesvär som gör att förhuden svullnar och inte kan dras tillbaka.

När ska man kunna dra tillbaka förhuden?

Det är viktigt att inte dra tillbaka förhuden på barn under fem år eftersom det kan göra att det bildas ärr. De första gångerna du gör rent förhuden kan du ge barnet smärtstillande läkemedel som innehåller paracetamol. Ge läkemedlet ungefär en halvtimme innan rengöringen.

Vad gör man om förhuden fastnar?

Kontakta genast en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om förhuden dras tillbaka och fastnar. Ring telefonnummer 1177 om du vill ha sjukvårdsrådgivning. Då kan du få får du hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Hur långt ska man kunna dra bak sin förhud?

Vanligen skall man kunna dra tillbaka förhuden helt över ollonet så att man kan tvätta sig ordentligt men det är inte något måste för att kunna genomföra ett samlag.

Vad ska man göra om man har trång förhud?

För trång förhud, eller phimosis, innebär att förhuden inte fritt kan föras bakom ollonet. Hos vuxna kan detta tillstånd orsaka inflammation och försvåra både vid urinering och sexuellt umgänge. För kort penissträng åtgärdas med en så kallad frenulumplastik. Cirumcision innebär att förhuden avlägsnas helt eller delvis.

Share this post