Rekommendationer

Hur ar varorna i butiken placerade?

Hur är varorna i butiken placerade?

Det är svårt att säga exakt hur man ska placera produkterna för att optimera sin försäljning, eftersom beror på olika faktorer. Det är bra att först analysera exempelvis sitt sortiment. Då är det bra att analysera vilka produkter som har högst/lägst marginaler och vilka produkter som säljer bäst.

Hur lockas vi att köpa olika produkter?

Så lockas du att handla mer

  • Förenkla för hjärnan.
  • Anpassat för högerhänta.
  • Placeringen betyder allt.
  • Ljus, doft och färg.
  • Försäljningsökning av gavelexponering.

Varför placeras varor vi ofta köper långt bak i butiker?

Så kallade måstevaror, det vill säga varor som i princip alla köper, till exempel mjölk, placeras längst in i butiken. Då ökar chansen att du plockar med dig något på vägen till mjölken som du ändå ska köpa.

Hur bygger man upp en butik?

I de allra flesta fall är en ljus och luftig lokal att föredra. Det blir lättare för kunden att hitta, och butikspersonal få en bättre överblick över lokalen. Butikshyllor är av naturliga skäl själva grundstommen i en butik. Många varor är ju förpackade i kartonger och i de fallen är hyllan självskriven.

Hur är butiker uppbyggda?

Det butikskonceptet handlar om enligt Schmidt & Sköld (2004) är butikens sortiment och prisnivå (vad), plats (var), uppbyggnad (hur) och bemötande (vem). Butikskoncept handlar om den upplevelse kunden kan förvänta sig och det som gör att de minns butiken.

Varför är frukten först i butiken?

Frukter lockar in dig – Människor dras till färger. Därför är frukt- och grönsaksavdelningen oftast först i butiken. Det är alltså ingen slump att kunden direkt möts av frukt och grönsaker då hen kommer in i en mataffär. Färggranna, fräscha frukter ger butiken ett levande intryck.

Hur kan butiken exponera sina varor så att kunderna handlar mer?

– I grunden handlar det om att inspirera kunderna på olika sätt. Ett skyltfönster ska locka in kunden i butiken och inne i butiken gäller det att presentera sortimentet på ett tilltalande sätt, att lyfta fram aktuella produkter lite extra och att jobba med inspiration och upplevelse.

Hur kan en butik exponera sina varor?

Share this post