Blogga

Vad ar bast for mjall?

Vad är bäst för mjäll?

Ketokonazol kan också hjälpa till att få bort mjäll. Det är nämligen svampdödande och används därför i mjällschampon som används för att behandla just mjäll som beror på svåra svampinfektioner i hårbotten.

Är Head and Shoulders bra för mjäll?

Head and shoulders är – enligt uppgift– Sveriges mest sålda mjällschampo men väldigt få vet vad det egentligen innehåller. Det aktiva ämnet i produkten är det allra giftigaste av de kemiska ämnen som finns mot mjäll, zinkpyrition.

Hur vet man att det är mjäll?

Däremot kan de som har mjäll även uppleva att hårbotten är torr. Vad som egentligen orsaker mjäll är oklart, men man tror att den orsakas av en jästsvamp som finns överallt på huden hos vuxna. Oftast visar sig mjäll som större hudflagor som lossnar från hårbotten.

Vad ska man göra för att få bort mjäll?

Du kan prova att tvätta hår och hårbotten med ett milt mjällschampo om flagorna är större, men besvären inte är så stora. Om det inte hjälper kan du använda specialschampo som innehåller selen. Olika slags mjällschampo finns både på apotek och i vanliga livsmedelsaffärer.

Hur blir man fri från mjäll?

Det finns en del saker du kan göra för att förebygga mjäll:

  1. Använd schampo som inte torkar ut hårbotten.
  2. Undvik att använda starka hårprodukter som sprej, mousse eller läggningsvätska. De kan torka ut hår och hårbotten och förvärra mjällbesvären.
  3. Använd mössor och hattar som inte sitter helt tätt inpå huvudet.

Hur får man svamp i hårbotten?

Svamp i hårbotten orsakas av en infektion av hudsvampar, dermatofyter. Dessa tillhör vanligtvis gruppen zoofila svampar som återfinns hos djur. Det är inte ovanligt att smittan överförs från ett husdjur, till exempel hund, katt, marsvin, hamster eller kanin, till människa.

Vad är dåligt med head and shoulders?

I flaskorna från Head & Shoulders och Wella finns konserveringsmedlen Methylisothiazolinone och Methylchloroisothiazolinone. Båda är miljöfarliga och starkt allergiframkallande.

Hur ofta ska man använda head and shoulders?

Du bör behandla hår och hårbotten två gånger i veckan under två till fyra veckor, och därefter en gång i veckan eller vid behov. Schampot innehåller det verksamma ämnet ketokonazol och kan köpas receptfritt på apotek.

Hur vet man om man hår löss eller mjäll?

Om ditt barn fått löss brukar det första tecknet vara att det kliar i hårbotten och att mjäll-liknande prickar syns. Klådan är en överkänslighetsreaktion på lusens saliv och kommer först fyra till sex veckor efter att ditt barn blivit smittat. Om barnet blir smittad igen kommer klådan snabbare, redan efter några dygn.

Share this post