Populära

Hur behandlar man rinnande nasa?

Hur behandlar man rinnande näsa?

Rinnande näsa är ett svårbehandlat tillstånd. Det är viktigt att man uteslutit en del behandlingsbara åkommor såsom allergier mm och att man undersökt näsan noggrant hos en ÖNH-läkare. Ibland kan speciell uttorkande nässpray (Ipratropium) hjälpa tillfälligt.

Har du rinnande och irriterad näsa?

En rinnande och irriterad näsa kan göra vardagen besvärlig. Den kan också vara ett tecken på att du har en allergi. Så kallad rinnsnuva är ett av flera symtom som ofta visar sig i samband med allergisk rinit, eller hösnuva. Förutom att näsan blir röd och rinner är det vanligt att man drabbas av nästäppa och upprepade nysningar.

Vilken är den Bästa temperaturen för en kanin?

Den bästa temperaturen för en kanin är 15-21 grader. När temperaturen når 24 grader ser man en ökad frekvens av dreglande och näsflöde. Om temperaturen når 26 grader och över detta, och framför allt om luftfuktigheten är hög, så är risken för dödligt värmeslag mycket stor. Lägsta kritiska temperatur för kaniner är minus 7

Vad beror på svullnad i näsan?

Snuva beror oftast på en förkylning. Då svullnar slemhinnorna i näsan och det blir svårare att andas genom näsan. Snuvan brukar vara tunn i början och nästan genomskinlig. Efter några dagar blir tjockare och blir mer grå, gul eller grön till färgen.

https://www.youtube.com/watch?v=k5xc1BSjwlA

Vad påverkar kattens åldrande?

Kattens åldrande påverkade de dagliga rutinerna som ändras med tiden. Den vill till exempel sova mer och uppskattar en lugnare miljö. Katten äter oftast lite mindre medan syn och hörsel kan försämras. – Vi ser att äldre katter drabbas av andra sjukdomar än yngre katter.

Kan du rensa näsan med koksaltlösning?

Rensa näsan kan hjälpa Du som har tjock snuva kan pröva att rensa näsan med koksaltslösning, till exempel innan du ska sova. Det finns färdiggjorda koksaltdroppar och koksaltsprej att köpa på apotek. Du kan även göra koksaltlösning själv genom att blanda ett kryddmått salt i en deciliter vatten.

När blir ditt barn sjukt?

När ditt barn blir sjukt Broschyren ger information till föräldrar med barn i förskoleåldern om de vanligaste infektionssjukdomarna som kan drabba barnet, informera om när barnet bör vara hemma eller kan vara i förskolan.

Share this post