Populära

Vad ar Utterns fiende?

Vad är Utterns fiende?

Fakta om utter Inga naturliga fiender, hoten kommer från människor bland annat miljögifter och förstörda livsmiljöer.

Finns det utter i Sverige?

Uttern var nästan utrotad i Sverige men är idag spridd över stora delar av landet och ökar i antal. Uttern är ett mårddjur som lever nästan uteslutande vid vatten. Den fångar mest fisk och men även djur som grodor och mindre däggdjur kan ingå i dieten.

Hur ser utter ut?

Uttern är ett smidigt, långsmalt djur med korta ben, brett huvud och lång, muskulös svans. Pälsen är ljusbrun med en nästan vit haklapp. Den är starkt anpassad för ett liv i vatten. Födan är huvudsakligen fisk, men den äter även sjöfåglar, små däggdjur, groddjur och kräftdjur.

Hur rör sig en utter?

Uttern är huvudsakligen nattaktiv, men kan även vara i rörelse under dagen i ostörda områden. Den är en skicklig simmare och kan dyka upptill 5 minuter. Vanligtvis är den dock inte under vatten mer än 30 sekunder. På land rör sig uttern skuttande.

Vart lever en utter?

Uttern har sin utbredning i Europa, Asien och Nordafrika. De flesta uttrarna lever i närheten av sötvatten men kan även leva i marina miljöer som till exempel längs Norges kust, i Skottland och på Shetlandsöarna.

Vart kan man köpa utter?

Tack för din fråga. Nej, man får inte ha en utter som sällskapsdjur. Utter är ett rovdjur. I Sverige får man inte hålla rovdjur som sällskapsdjur.

Får man äga en utter i Sverige?

Nej, man får inte ha en utter som sällskapsdjur. Utter är ett rovdjur. I Sverige får man inte hålla rovdjur som sällskapsdjur.

Var bor utter?

Vart kan man se uttrar?

Hur ser man skillnad på utter och mink?

Uttern kan lätt förväxlas med andra mårddjur som t ex mink och mård. Dessa är dock mindre, och blir endast 45 -70 respektive 50 – 80 cm långa. Minken kan även skiljas från uttern på den smala svansbasen, till skillnad från utterns tjockare svansbas och långa avsmalnande svans.

Är uttern hotad?

Nära hotad (Minskande)Utter / Bevarandestatus

Share this post