Frågor

Varfor nappar inte fisken?

Varför nappar inte fisken?

Desto kallare vatten ju mindre äter den även om det finns gott om föda i närheten, vilket är det huvudsakliga skälet till att det brukar bli svårare att locka fisken till hugg ju lägre vattentemperaturen är.

När börjar det nappa?

Fisket är ofta olika bra vid olika tid på dygnet och i olika väder: exempelvis abborre och gös gillar ofta varmt väder med högtryck och gädda kan nappa bra i regn, rusk och blåst. Prova fiska tidigt på morgonen eller på kvällen, fisken är ofta aktiv då ljuset ändras.

När är fiskar vakna?

När fiskynglen sover håller de huvudet nedåt, medan de vuxna fiskarnas sömn avslöjas av en hängande stjärtfena. När det är läggdags söker sig de flesta sovande fiskarter bara ned mot botten utan särskilda förberedelser.

Hur man fångar fisk?

Jerkbait, jiggar, skeddrag, wobbler, spinnerbait och så vidare är vanliga beten när man ska fiska gädda.

Varför får jag inte fisk?

På sommaren när vattnet är varmt lär du mest få små gäddslinkor om du fiskar intill vassruggar osv, ut och leta dom på djupet. Fiskar du abborre är det läge tidiga mornar och givetvis på kvällen. Gassande solsken och vindstilla är sällan ett bra recept om man vill fiska effektivt.

Varför får jag inte napp?

Du behöver vidga vyerna och testa nya saker, men det är i och för sig inte fel att ha ett ess i skjortärmen när inget annat fungerar. Prova på att fiska med drag för olika djup, vilket gör ditt fiskande mer levande. Det gör att det blir mer intressant för fiskarna och du får napp enklare.

När börjar abborren nappa?

De bästa fångstsäsongerna på vintern är när isen lägger sig på sjöarna och i mars–april. I sjöar med klart vatten finns abborren på stora djup, under den bästa fiskesäsongen i 7–15 meter. Fångstdjupet varierar betydligt beroende på vattendrag, och på våren kan stim med stora abborrar finnas på endast 1–2 meters djup.

När börjar Höstfisket?

Äntligen börjar det närma sig höstfisket igen, det är fortfarande varmt i vattnet i södra Sverige, höststormarna har inte kommit igång ännu och ett tecken på att hösten är på ingång är väl så tydligt med alla heta Aborrtävlingar som arrangeras traditionsenligt i slutet av augusti och under september.

Vilken tid på dygnet nappar fisken bäst?

Fisket är bäst under morgon, kväll och natt. Heta sommardagar gör att fisken, liksom vi, helst tar det lite lugnt och kvicknar till mot kvällen. Ju varmare det blir i vattnet, desto djupare går fisken. Storöringen jagar in mot land sena kvällar.

Share this post