Ny

Vilka djur lever i norra Sverige?

Vilka djur lever i norra Sverige?

Många olika fågelarter Däggdjur är inte vanliga i Norra Kvill men man kan se spår efter mård, ekorre, grävling, hare, räv, rådjur, älg och på senare år också vildsvin.

Hur många djurarter finns i Sverige?

75 olika arter – få koll på skillnadernaI Sverige finns det 75 olika arter av däggdjur.

Vad finns det för djur på fjället?

Några av fjällens vilda djur är brunbjörn, järv, varg, lodjur, ren, fjällräv, fjällämmel, dalripa, fjällripa och kungsörn. Bland dessa finns fjällräv, fjällämmel och fjällripa bara i fjällmiljö.

Vilka djur bor i Sverige?

Vanliga svenska djur

  • Räven – Den röda lurifaxen. Räven, eller rödräven, är en typ av hunddjur och mest utspridd bland världens rovdjur.
  • Vargen – Rödluvans nemesis.
  • Lodjuret – Katten som älskar renkött.
  • Björnen – Kungen av snooze.
  • Bävern – Den vattenlevande gnagaren.
  • Vildsvinet – Skygg men social.
  • Älgen – Skogens tunga kändis.

Norra Sveriges natur är lite extra speciell, det är nämligen bara här i norr som man kan stöta på vilda vargar och björnar. Lodjur och älg finns i så gott som hela landet, men lodjur är så skygga så de kan vara svåra att se med blotta ögat, men om man har tur (eller är väldigt tålmodig) så kan man få se skymten av dem.

Hur fångar man åkersork?

Robotgräsklippare stör sorkarna med ljud och vibrationer. En robotgräsklippare skulle kunna vara tillräcklig för att driva sorkar på flykten, givet att de inte mutat in sitt revir. Placera kolsyreis i alla ingångar till sorkarnas gångar.

Vad äter sorken på vintern?

Under vår och sommar äter den olika gröna växtdelar men också insekter. På hösten och vintern livnär den sig istället på frön och nötter såsom ekollon och bokollon. Ängssorken bygger gärna matförråd i sitt bo. Vattensorken är ca 14-18 cm lång med en 9-11 cm lång svans.

Share this post