Frågor

Kan man ta in Uteblommor?

Kan man ta in Uteblommor?

Många av de växter som vi har ute i kruka över sommaren går att övervintra, t. ex. pelargoner, fuchsia, stamrosor, änglatrumpet, bägarranka mm. Dun kan även ta in medelhavsväxter som prytt uteplatser och balkong under sommaren t.

Vad kan man plantera i kruka i augusti?

Det finns mycket krukodlat att köpa, som syrenhortensia och syrenbuddleja, som fjärilarna genast kommer att samlas vid? Det går att plantera dessa nu i augusti i full blom för njutning redan i år. Plantera vintergröna växter så att de hinner etablera sig och utveckla ett stadigt rotsystem innan vintern.

Kan man ha Monstera ute på sommaren?

Älskade växter som trivs bra både inne och ute Den är lättskött, tålig och trivs i alla lägen utom söderläge, ställ den inte i för starkt solljus. Monstera är en riktigt praktfull växt som faktiskt kan bli flera meter hög – perfekt för ett trivsamt uterum.

När ta in sommarblommor?

Växter från medelhavsområdet och till exempel fuchsia klarar en liten släng av frost och får gärna stå ute så länge som möjligt men ska helst in innan första frosten. Andra växter som änglatrumpet, pelargon och många sommarblommor måste man ta in innan risk för frostnätter.

Kan man övervintra Sommarbegonia?

Övervintring. Begonian har tjocka, saftiga stjälkar som gör den känslig för frost. Men även om plantan ger upp vid höstens första frostknäpp så klarar knölen ett par minusgrader. Klipp bort de nedvissnade växtdelarna och ställ krukan med knölen på en frostfri plats.

Hur många grader tål monstera?

Monsteran trivs mycket bra om den får lite värme, har du golvvärme i huset är detta en optimal plats, annars är temperaturer mellan 18 och 23 grader generellt bra. Den vill också gärna ha fukt, du kan med fördel spraya växtens blad med vatten flera gånger om dagen.

När kan man ta ut växter?

Sommarblommor vill ut Vänta med att flytta ut plantorna tills frostnätterna helt säkert är förbi – i kallare delar av landet kan det faktiskt dröja en bit in i juni. Järnnätter kallar man ibland senkomna frostnätter. Tänk också på att avhärda dina plantor, det vill säga vänja dem vid utevistelsen.

Vad kan man odla på sensommaren?

Det finns också ett antal grödor som växer bra en bit in på hösten som passar bra att så, tex sockerärtor, störbönor, betor, fänkål, persilja, sallatskål, majrova, grönkål, vitkål, rödkål, svartkål, spetskål.

Kan man plantera buskar i augusti?

Augusti betyder i regel fuktmättad luft, vilket är perfekt när du ska plantera nytt. Perenner, träd och buskar som kommer i jorden nu hinner rota sig ordentligt innan vintern och får en bra och tidig start nästa år. Passa på att skapa en ny rabatt eller buskplantering!

Share this post