Populära

Kan man ge kossor applen?

Kan man ge kossor äpplen?

Ja kor kan äta omogna äpplen,men om de äter för många kan de få en sjukdom som heter fång som är en sorts överkänslighetssjukdom. Så några äpplen för skojs skull fungerar utmärkt men man kan t. ex inte ge en ko en hel korg med äpplen för då reagerar hennes kropp eftersom det skiljer sig så mot hennes vanliga foder.

Vad kan kor inte äta?

Dessa växter är: smörblomma, stånds, lupiner, svinmålla och fräkenväxter. Kor bör även undvika ek. Vanligast är att förgiftningen sker på hösten om korna äter ekollon. Viktigt att komma ihåg är att de omogna ekollonen är giftigast.

Vad kan man ge kossor?

Visst äter kor gräs, det vill säga timotej, vårbrodd, hundäxing, rajgräs, kvickrot och alla de andra gräsen som jag inte ens vet namnet på, och visst gillar de klöver av alla slag, men de äter också en rad andra örter och växter.

Kan kor äta frukt?

– Korna har tåliga magar, och gillar frukten.

Vad kan man ge kor som godis?

Kexchoklad och riktigt godis är det som gäller. – Favoriten är skumtomtar, säger Lars Magnusson. Choklad i matsåser och som tillbehör till kött har varit många stjärnkockars specialitet i några år tillbaka. Nu har korna hakat på trenden.

Kan kor äta smörblommor?

Även smörblomma och ek är olämpliga för betesdjuren att få i sig – även om de är inte lika giftiga kan de ändå göra stor skada.

Vad kan man mata kor med?

De äter framförallt gräs, på sommaren kan de gå ute och själv beta en del gräs, men vi bönder skördar gräset flera gånger under sommaren och lagrar det så vi har foder till korna året om. Oftast gör vi ensilage av gräset för att kunna lagra det. Korna är idisslare och kan producera mjölk genom att äta gräs.

Vad äter kor mer än gräs?

Nej, de kor som ger mycket mjölk behöver mer näring än gräset kan ge, även om de betar dygnet runt. Men kor som ger lite mjölk klarar sig ofta på bete i alla fall under den bästa delen av sommaren.

Kan kossor äta morötter?

Bra och billiga biprodukter som t ex bröd, morötter, potatisskal eller drav kan vara ett alternativ om de kan hanteras på ett rationellt sätt.

Share this post