Ny

Vad ater Silverhaj?

Vad äter Silverhaj?

Växt och allätare. En allätare som i huvudsak äter grönt.

Vad äter hajmal?

Föda: Hajmalen är en allätare som äter fisk, skaldjur och växtdelar i det vilda. Äter alla sorters mat i akvariet, men stora exemplar är naturligtvis svåra att hålla på flingfoder och liknande. Gamla fiskar äter bara vegetabilisk föda.

Kan man ha haj i akvarium?

Mats Forslund, expert på handel med hotade arter på Världsnaturfonden WWF, berättar att så länge inte hajarterna är CITES-listade, så att det gäller särskilda regler för att handla med dem, så finns det inga hinder för att ha hajar i ett akvarium i privata hem. – Hajar finns i akvarier över hela världen.

Hur ser man om en fisk är hona eller hane?

Egentligen räcker det ju att se att de är olika om man har några fiskar man vill könsbestämma. Börja med att placera en linje utmed ryggfenan, om linjen går igenom stjärtfena är det ett tecken på en hona. Honorna är oftast mera spetsiga i ansiktet.

Hur ser man skillnad hane hona?

Vid denna tid är det svårt att skilja hane och hona åt. Hanen har lite mer ”näbb”, längre över- och underkäke, än vad honan har. Under hösten får hanen allt större huvud och underkäkens yttre delar växer ut till en rejäl krok. Hanens färg är brunsvart på hösten med inslag av melerade rödaktiga fläckar.

Hur ser man skillnad på hona och hane abborre?

Oftast är det väldigt svårt att bestämma kön på abborrar med hjälp av yttre studier. Vid lek finns en viss möjlighet att bestämma kön endast genom att studera utsidan på abborrar, detta eftersom honor vid det tillfället är mer rundade och hanar vid hantering utsöndrar mjölke (sädesvätska).

Vilken är den största fisken i världen?

Valhajen är världens största fisk och kan i sällsynta fall bli närmre 20 meter lång och väga upp till 36 ton. Ett av dess främsta kännetecken är den enorma munnen som kan bli upp till 1,5 meter bred. När den äter, simmar den i ytvattnet med öppen mun och filtrerar plankton och småfisk.

Share this post