Frågor

Vilka omfattas av ab20?

Vilka omfattas av ab20?

Det nya avtalet som SKR och Sobona enats om tillsammans med Kommunal och AKV gäller från och med den 1 november 2020. Övriga fackliga organisationer som inte omfattades av avtalsrörelsen, tillämpar fortsatt AB 17.

Vilka omfattas av bilaga M?

Bilaga M, särskilda bestämmelser om arbetstider med mera för lärare. Bilaga M innehåller särskilda bestämmelser om anställningsform, arbetstid och ferielön m.m. för lärare vars huvuduppgift är undervisning, förlagd till läsår inom det offentliga skolväsendet eller inom den kommunala musikskolan.

Har man rätt att avbryta sin tjänstledighet?

Vanligtvis har arbetstagaren rätt att avbryta ledigheten i förtid, men arbetstagaren måste meddela arbetsgivaren en viss tid före återgången till arbetet. Det kan handla om två veckors eller en månads varsel beroende på hur lång ledigheten är.

Vad är t anställning?

Villkor. Anställningsformen du har som tidvis tjänstgörande heter GSS/T. Du är då tidsbegränsat anställd i mellan sex till åtta år. Anställningen kan förlängas och som längst kan du vara anställd i sexton år.

Vad är GSS t?

För dig som är intresserad av en anställning inom Försvarsmakten parallellt med en civil karriär finns nu möjligheten att anställas som tidvis tjänstgörande gruppbefäl, soldat eller sjöman – GSS/T. En anställning som GSS/T öppnar dörren till en spännande och varierande sysselsättning som inte liknar något annat.

Vad är sammanlagd anställningstid?

Med ”sammanlagd anställningstid” avses alltså båda de perioder någon har varit anställd hos en arbetsgivare. Med andra ord har personen här rätt att räkna all (sammanlagd) tid denne har varit anställd vid samma arbetsplats.

Har du rätt att ta tjänstledighet för att byta jobb?

Tjänstledig för att byta jobb. Du har ingen laglig rätt att få tjänstledigt bara för att arbeta hos en annan arbetsgivare. Om du däremot har en nedsatt arbetsförmåga på grund av sjukdom som är kopplad till ditt nuvarande jobb har du rätt att ta tjänstledighet för att pröva ett annat arbete.

Har du rätt till tjänstledighet hos en annan arbetsgivare?

Det finns ingen lag som säger att du har rätt till tjänstledighet för att jobba hos en annan arbetsgivare. Det är alltså upp till din arbetsgivare att godkänna eller avslå tjänstledighet i dessa fall.

Är det lag på bodelning?

Bodelning behöver inte ske om parterna endast har enskild egendom och ingen av dem begär att få ta över bostad eller bohag från den andre. Över bodelningen ska enligt 9 kap. 5 § äktenskapsbalken upprättas en handling som skrivs under av dem båda.

Share this post