Trendig

Vad finns det for hastjobb?

Vad finns det för hästjobb?

Här har vi listat de 10 mest spännande jobben för dig som vill jobba med just hästar.

  • Kusk.
  • Ridande polis.
  • Djurvårdare.
  • Djur- hästmassör.
  • Ridlärare.
  • Hovslagare.
  • Stallarbetare.
  • Hästskötare. Om man tar hand om hästen och hjälper till med deras vardagliga behov är man hästskötare.

Vad kan man bli efter Hippologprogrammet?

Andra arbetsplatser är försäkringsföretag, foderföretag, naturbruks- och hästgymnasier samt utbildnings- och kursföretag. Hippologprogrammet på högskolenivå är treårig och det finns möjlighet att välja inriktning mot ridhäst, islandshäst eller travhäst.

Vad krävs för att komma in på Flyinge?

Vad krävs det för att komma in? Vad gäller betyg från högstadiet var lägsta meritvärdet 202 poäng 2016. När det kommer till din hästerfarenhet, har vi både elever som tävlar på hög nivå och elever som rider på ridskola utan ambition att tävla.

Vad tjänar en Hästkiropraktor?

24 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att bli hovslagare?

Utbildningar – Godkända av SHF:

  1. Yrkeshögskoleutbildning.
  2. 120 veckor eftergymnasial hovslagarutbildning.
  3. 600 YH poäng.
  4. Skolförlagd utbildning: 300 YH poäng.
  5. Praktik: 300 YH poäng LIA (lärande i arbete)
  6. Gesällbrev ingår i examen.
  7. Efter godkänd examen kan man ansöka och bli ”Av Jordbruksverket godkänd hovslagare”

Hur blir man diplomerad hästskötare?

På det treåriga Naturbruksprogrammet på gymnasieskolan kan man utbilda sig till hästskötare. Det finns också möjlighet att avlägga yrkesdiplomering för hästskötare. Mer information om detta går att få genom Svenska Ridsportförbundet.

Vad finns i Flyinge?

Statens Hingstdepå och Stuteri på Flyinge överläts 1983 till Flyingestiftelsen, som bildats av avelns och hästsportens största organisationer. Flyinge är numera ett hästsportcentrum för avel, evenemang, forskning och utbildning. På taket till byggnaderna häckar sedan århundraden de berömda storkarna.

Vad krävs för att komma in på ridgymnasium?

Lärlingsutbildning kan vara ännu ett alternativ för dig som elitsatsar på ridsport. För mer information om lärling kontaktar du skolans rektor. Lärlingsutbildning kan påbörjas i åk 1, åk 2 eller åk 3. Vi har valt att skapa profiler så att du lätt ska kunna välja utifrån vad du vill få ut av din gymnasietid.

Vad kan man bli om man går naturbruk?

Exempel på möjliga yrkesutgångar efter naturbruksprogrammet Arbete med djur – lantbruksdjur eller hund, som djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård eller med inriktning forskningsdjur, eller hästskötare med inriktning mot ridning eller trav, Mer om yrket djurskötare på Arbetsförmedlingens webbplats.

Vilket hästjobb Pod?

Anna och Malin avslutar året 2021 i studion. Det blir prat om saker som låter högt, diverse fobier, olika typer av hästskor, och om stora förändringar i podden. Vad kommer egentligen att hända framöver?

Share this post