Blogga

Vad ater sjolejon?

Vad äter sjölejon?

Levnadssätt. Kaliforniska sjölejon föredrar kuster med sandbotten och går sällan långt in i land. De dyker vanligen till 40 meters djup och fångar fiskar respektive bläckfiskar.

Vilka djur äter knubbsälar?

Arten jagas av isbjörn, späckhuggare och större sjölejon. Det händer även att ungarna fångas av rävar och stora rovfåglar. I vattnet jagar knubbsälarna ensamma, men på land ser man dem ofta i små grupper. Där lever de inte socialt med varandra utan reagerar aggressivt när de blir rörda av ett annat djur.

Var finns sjölejon?

Sydamerikanska sjölejon lever i Stilla havet längs Sydamerikas kust från Peru till Eldslandet. I Atlanten förekommer de från södra Brasilien till kontinentens södra spets. Kolonier finns dessutom på Falklandsöarna. Vandrande individer har setts även längre norrut men vanligtvis stannar de i samma område.

Vart lever öronsälar?

Utbredning. De flesta öronsälarna finns i tempererade havsområden nära Arktis eller Antarktis. I Norra ishavet förekommer de vid Sibiriens nordöstra kust och vid Nordamerikas kust. I Stilla havet finns populationer längs Amerikas norra och södra kuster, från Alaska till Mexiko respektive från Eldslandet till norra Peru …

Var finns sälar?

Sälar lever längs hela svenska kusten. Gråsäl finns främst på ostkusten i mellersta Sverige, med centrum i Stockholms skärgård och Åland. Knubbsälar finns främst i Bohuslän, skärgården utanför Göteborg, norra Halland, västra Skåne och Kalmarssund. Vikare återfinns till större delen i Bottenviken.

Är knubbsälar däggdjur?

De äter främst fisk och blir mellan 25-50 år gamla. Kutarna föds mellan februari och juni. Alla tre arterna tillhör familjen öronlösa sälar (Phocidae), även kallade egentliga sälar. Sälar till hör däggdjuren och är väl anpassade för ett liv i vatten.

Vilka djur äter sälar?

Döda sälar som flutit iland drar till sig trutar, och på västkusten kan döda valar på havsbotten locka till sig hajar.

Vart lever Öronsälar?

Var finns gråsäl?

Den största populationen av gråsäl finns i Östersjön. På västkusten är populationen liten men man kan se dem lite då och då. Man hittar dem simmandes i det fria vattnet eller uppe på kobbar och skär. De finns även i Atlanten, men gråsälen i Östersjön betraktas som en egen subpopulation eller ras.

Share this post