Rekommendationer

Vad kostar det att bada pa Yasuragi?

Vad kostar det att bada på Yasuragi?

Du har tillgång till det japanska badet samma tider som du har tillgång till rummet. Om du önskar komma tidigare eller stanna längre erbjuder vi förlängda paket där även lunch ingår. Du får då extra tid i det japanska badet, hotellrummet har du dock samma tid som innan. Pris från 400 kr per person beroende på veckodag.

Får man ha egna badkläder på Yasuragi?

Du får även badkläder och tofflor när du checkar in. I det japanska badet använder du de badkläder vi tillhandahåller. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. Badkläder får du behålla, medan yukata och tofflor är till låns.

Hur mycket kostar en dag på spa?

Lunch & Spa 549 kr söndag-fredag I paketet ingår en rätt från utvalda rätter på vår lobbymeny eller Dagens lunch i restaurang Smak Tillgång till vårt spa och träningsområde, spatid 11.30-14.30, badrock, handduk och tofflor att låna, samt tillgång till våra instruktörsledda pass.

Får man låna handduk på Yasuragi?

Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen.

Varför ska man inte ha badkläder i bastun?

Varför är det viktigt? Beslutet om badkläder i bastun har fattats på osakliga grunder. Att det finns besökare som inte vill se andra nakna i bastun är inte ett godtagbart skäl för att påtvinga besökare badkläder. Nästa steg blir väl att påtvinga besökare badkläder även i duscharna.

Vad är japansk tvagning?

Tvagning och bad har spelat en central roll i Japan i tusentals år. Där gör de sig rena för att bada, till skillnad från många andra kulturer där vi badar för att bli rena. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas. Tvagning och bad ökar även oxytocinet i kroppen som ger en lugnande verkan.

Vad heter utomhusbad på japanska?

Onsenetikett. Det japanska badet är en plats för stillhet och återhämtning, därför råder där vissa förhållningsregler som delvis är sprungna ur japansk badkultur och som finns för att alla våra gäster ska trivas och få en upplevelse som lugnar kropp och sinnen. Här råder totalt foto- och mobilförbud.

Måste man tvaga sig på Yasuragi?

Att tvaga sig och bada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Det är därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av.

Hur mycket kostar ett spa?

Entrépriser:

  • 495 kr. Måndag till torsdag.
  • 395 kr. Spaentré barn/ungdom (upp till 15 år):
  • 195 kr. Då ingår lån av badrock, handduk, badtofflor, bad, bastu, tillgång till vårt gym samt att du får delta i våra klasser. Kontakta spareceptionen för akuellt träningsschema. Plats på träningsklasserna förbokas.

Vad ingår på spa?

Spa eller spainrättning är en kuranstalt, där man kan få olika sorters behandling mot krämpor, ofta med vatten och varma bad som ingrediens. Även salonger som erbjuder enklare ansiktsbehandlingar kallar sig idag ofta för spa. I vissa fall kallar sig även hotell eller semesteranläggningar för spa.

Share this post