Rekommendationer

Hur mycket tjanar en Bankkassor?

Hur mycket tjänar en Bankkassör?

41 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en Bolånerådgivare?

Leder, planerar och samordnar verksamhet vid bankkontor eller bankavdelning. Gör kredit- och riskbedömningar vid exempelvis långivning. Svarar för ekonomisk rådgivning till företag och privatpersoner. Upprättar deklarationer, testamenten och andra ekonomiska handlingar.

Hur mycket tjänar en guldsmed?

Dela

Medellön Medianlön Medelålder
24.042 kr 22.533 kr 41,2 år

Vad tjänar man mest pengar på?

Chefer inom bank, finans och försäkring har den högsta medellönen på circa 120.400 kr per månad. Yrken med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare, med snittlönen på ca 19.400 kr/månad.

Vad gör man som analytiker?

De fokuserar på centralbankernas agerande och räntesättning och analyserar ländernas förhållanden och stora världshändelser. Med hjälp av olika ekonomiska analysmetoder kan nationalekonomen dra slutsatser kring vilka konsekvenser politiska beslut får för samhällsekonomin och för människorna i samhället.

Hur mycket ska man tjäna för att vara medelklass?

I Sverige uppgick medianlönen till 32 400 kronor i månaden år 2020. Den var något högre i privat sektor än bland offentliganställda, men skillnaden var inte större än 300 kronor i månaden. Genomsnittslönen i hela ekonomin uppgick till 36 100 kronor.

Hur mycket är en hög lön?

Bland dem med en inkomst under 17 000 kronor per månad uppfattar man i genomsnitt att nivån för en höginkomsttagare börjar vid en månadslön av 46 600 kronor, medan de som tjänar över 50 000 kronor anser att det i genomsnitt krävs 76 000 kronor per månad.

Vad krävs för att bli guldsmed?

Utbildningen till Guldsmed är två år lång och består till 80 procent av praktiskt utövande av yrket på en lärlingsplats. Resterade tid genomförs teoretiska studier relaterade till ditt framtida yrke. Teorin genomförs i skolans fina lokaler på Vasagatan 46 i Stockholm, men går att följa helt på distans.

Hur får man jobb på en bank?

För arbete som banktjänsteman krävs minst gymnasium med ekonomisk inriktning eller motsvarande utbildning. Det blir ett allt vanligare krav att man ska ha högskoleutbildning inom förslagsvis ekonomi, juridik eller data.

Vad gör man när man jobbar på bank?

Yrket som banktjänsteman är ett varierat arbete och innebär både kontakt med människor och mer administrativa arbetsuppgifter. Du arbetar bland annat med försäljning av värdepapper, utlandsbetalningar och krediter och bör därmed vara intresserad av ekonomi för att vilja arbeta som banktjänsteman.

Share this post