Rekommendationer

Var hackar Bergfinken?

Var häckar Bergfinken?

Häckar i Norrlands björkskogar och videsnår. Äter: Frön, bär och insektslarver.

Vad äter Bergfinken?

Vem äter vad?

  • Hampfrö Grönfink, domherre, bofink, bergfink, gråsparv, pilfink, talgoxe, blåmes, entita, talltita.
  • Solrosfrö Grönfink, domherre, stenknäck, talgoxe, nötväcka.
  • Havre, brödbitar. Gulsparv, gråsparv, turkduva, ringduva.
  • Vildfågelfrö, burfågelfrö, linfrö
  • Bokollon.
  • Ekollon.
  • Hasselnötter.
  • Osaltade jordnötter.

Hur ser Bergfinken ut?

Utseende och läte Bergfinken liknar bofinken men skiljer sig från den i alla dräkter genom sin vita övergump och att den i olika grad har ett orangefärgat bröst. Den mäter 14–16 centimeter och väger 17–30 gram. Den adulta hanen har på sommaren en kontrastrik teckning med glänsande blåsvart huvud, nacke och mantel.

Vad äter sjöfågel?

Östersjöns sjöfågelarter kan grovt indelas i tre grupper; de som äter växter på grunt vatten, de som lever på fisk och andra djur i vattenmassan, och de som främst dy- ker efter musslor och andra bottendjur.

Vad gillar domherrar att äta?

Rätt mat till rätt fågel

Bergfink Solrosfrö och hampfrö
Domherre Solrosfrö och hampfrö
Entita Solrosfrö och hampfrö
Gråsiska Solrosfrö och hampfrö
Gråsparv Solrosfrö, hampfrö, jordnötter och talgbollar

Hur lägger undulater ägg?

Ha en holk som varken är för stor eller för liten för fåglarna och fyll boet med exempelvis kutterspån och murken träflis. Honan lägger mellan 2-4 ägg som hon sedan ruvar på upp till en månad. Efter ca 100 dagar börjar ungarna lämna boet men de behöver fortfarande sina föräldrar innan de är helt självständiga.

Hur lever bofinken?

Häckar: Boet som byggs i buskar och träd och då oftast i en grenklyka, är skålformigt och består av mossa, lavar, fjädrar och tagel. Äggen läggs i maj-juni och ruvas i 12-14 dygn. Troligtvis läggs två kullar per säsong.

Hur häckar rödstjärt?

Rödstjärten placerar sitt bo främst i trädhål, men även i byggnader, håligheter i marken, stenrösen och fågelholkar. Boet byggs av honan och består mest av torra strån. Den lägger i genomsnitt 5-7 enfärgat ljust blågröna ägg som ruvas av honan i elva till 15 dygn. Kullar med allt från tre till tio ägg har rapporterats.

Share this post