Blogga

Hur stor ar en chihuahua valp?

Hur stor är en chihuahua valp?

Chihuahuan är världens minsta hundras. Som fullvuxen väger en chihuahua oftast mellan 1 och 3 kg. Det är viktigt att tänka på att chihuahuan med sin ringa storlek är lite ömtålig, till exempel i lek med andra hundar samt i vistelse tillsammans med lite mindre barn som kan vara oförsiktiga vid hantering.

Lång, svallande päls accepteras inte. Samtliga färger i alla upptänkliga nyanser och kombinationer är tillåtet med undantag av merlefärg. I denna ras tas bara hänsyn till vikt, inte mankhöjd. Vikt: 1–3 kg, idealvikt 1,5–2,5 kg Vikt under 1 kg eller över 3 kg är diskvalificerande.

Vad väger en fullvuxen chihuahua?

1,5 – 3 kgChihuahua / Massa

Hur ofta ska man duscha en chihuahua?

Bad behöver inte ske under speciella former eller i något visst antal. Är hunden smutsig så är det bara att bada på. Den långhåriga varianten av Chihuahua-rasen ska sedan också bli borstad några gånger i veckan för att man så gott det bara går ska undvika att den får några tovor i sin päls.

Hur länge växer en chihuahua valp?

När en hund växt klart beror på vilken ras den är och det finns också vissa individuella avvikelser. Dvärghundar, små och medelstora raser som chihuahua och springer spaniel brukar ha växt färdigt någon gång runt 8–9 månader.

När slutar en chihuahua att växa?

Generellt sett har små hundar växt färdigt tidigare än storvuxna hundar. Dvärghundar och små till medelstora raser som chihuahua och springer spaniel, är fullvuxna hundar någonstans vid 8–12 månaders ålder. För stora raser som labrador och retriever tar det något längre tid, ungefär 12–15 månader.

Hur avlades chihuahua fram?

Hunden har fått sitt namn efter den mexikanska staten Chihuahua, där hunden upptäcktes runt 1850. En del experter menar att aztekerna eller inkafolket utvecklade hunden. Andra hävdar att rasen kan spåras till spanska hundar ända från 1400-talet. Det är också osäkert hur chihuahuan användes för länge sedan.

Hur är det att äga en chihuahua?

Om man tror att det är en enkel sak att äga en chihuahua på grund utav att de är så små och smidiga så tar man fel. Dessa små varelser är oerhört starka i sin vilja och under hela deras livstid så är det viktigt att man som ägare är hård emot dom och inte låter dem uppföra sig precis hur som helst.

Share this post