Frågor

Vem sjong om en gratande krokodil?

Vem sjöng om en gråtande krokodil?

Familjen Krokodil är en barnvisa med text och musik av läraren Margit Gergårdh (1904–1988), som skrev barnvisor under pseudonymen Mart Gergårdh. Sången publicerades första gången i sångsamlingen Nu ska vi sjunga 1943.

Finns krokodiler i saltvatten?

Deltakrokodil, saltvattenskrokodil, australisk saltvattenskrokodil eller listkrokodil (Crocodylus porosus) är världens största krokodilartade djur och världens tyngsta kräldjur. Den kan leva i söt-, salt- och bräckt vatten. Deltakrokodilens utbredningsområden ligger i Sydostasien och i norra Australien.

Varför säger man krokodiltårar?

En vanlig missuppfattning är att krokodiltårar skulle betyda ”stora tårar”. Krokodiler kan dock gråta eftersom de har tårkörtlar, men inte på grund av att de är ledsna utan för att utsöndra natrium. De får i sig natrium i form av salt genom sin föda och av salter i vattnet.

Vilken är större krokodil eller alligator?

Alligatorerna saknar taggig kant på bakfoten och bakbenen (som finns på krokodiler). En alligator är som regel snabbare än den vanliga krokodilen….Alligatorer.

Systematik
Infraklass Härskarödlor Archosauria
Överordning Crurotarsi
Ordning Krokodildjur Crocodilia
Familj Alligatorer och kajmaner Alligatoridae Gray, 1844

Vem sjöng om krokodil?

Krokodilen i bilen eller Nyss så träffa’ jag en krokodil är en barnsång skriven av Kerstin Andeby (musik) och Monica Forsberg (text). Sedan 1998 har även flera skivinspelningar av visan gjorts. Sångtexten skildrar ett möte med en bilkörande och trumpetande krokodil.

Vad äter en krokodil?

Krokodiler är köttätare och tar många olika slags byten. De lever bland annat av däggdjur, vattenlevande fåglar, groddjur, andra kräldjur och fiskar. Stora krokodiler kan ta stora däggdjur och kan sällsynt ta djur som är dubbelt så stora som de själva. Krokodiler äter inte ofta, bara 50 mål under ett helt år.

Kan krokodiler leva i havet?

Saltvattenkrokodilen eller deltakrokodilen som den också kallas är världens största krokodil och lever i saltvatten som artens namn också påvisar.

Har krokodiler några fiender?

Fullvuxna krokodiler har nästan inga fiender. Det gäller dock först när djuren når en storlek på över tre meter, och innan dess är de väldigt utsatta. Krokodilägg är en delikatess för många djur, och som små riskerar krokodilerna att bli uppätna av rovdjur eller att hamna i magen på sina egna, större artfränder.

Share this post