Populära

Hur lange haller lecakulor?

Hur länge håller lecakulor?

🌱 Lecakulor (dränerar) Kan antingen blandas med jorden eller läggas som ett lager i botten av krukan. Går att köpa i olika storlekar i välsorterade butiker. Den större modellen passar bra till stora växter, och den mindre till små växter. Lecakulor att återanvända från säsong till säsong om man inte vill köpa nya.

Vad behövs för att en planta ska växa?

Precis som vi människor behöver växter näring för att klara sig. Växter är även beroende av ljus, värme och vatten. Vatten löser upp viktiga näringsämnen i växten, och ser till att det sprids till alla delar av plantan. En växt klarar sig inte utan vatten, men det kan också bli för mycket vatten i en odling.

Vilka ämnen behöver en växt för att kunna växa?

I dag är det bevisat att växterna behöver järn, mangan, bor, zink, koppar, molybden, klor, kobolt och nickel för att utvecklas normalt. De här grund- ämnena kallas mikronäringsämnen eftersom de tas upp i mycket små mängder av växterna.

Kan lecakulor bli för gamla?

Lecakulor och småsten Att slänga lecakulor är ett väldigt slöseri. Det går åt en hel del energi för att ta lera och bränna den i en roterande ugn i 1100 grader tills leran puffar upp. Sortera ut lecakulorna och spara till nästa år. Samma sak gäller för grus och porslinsskärvor som använts för dränering.

Kan man återanvända lecakulor?

Med lecakulor i botten behöver man inte vara otrolig för att man övervattnar och att rötterna kommer stå och ruttna bort om sommaren blir regnig. Dessutom ger man rötterna en chans att utvecklas med god luftighet. Lecakulor är dyra, men på detta sätt kan man återanvända paketet år efter år, fiffigt eller hur?

Hur ofta fylla på näring hydroponisk odling?

Varje gång du fyller på vatten så ska du också fylla på med växtnäring. Det enklaste är att först blanda till vatten och näring i en behållare vid sidan om. Om du får näringslösning över så går det bra att använda till andra växter. Om du har flera frågor så titta här eller återkom gärna till oss.

Share this post